דבלים ממולאות בשר ובצל מטוגן

12 בפברואר 2017

אז ט"ו בשבט!
יכולתי לתת לכם מתכון למוסקה עם משמשים מיובשים וצנוברים בזיגוג תמרהינדי ורכז רימונים.
אבל אני כבר מכירה אתכם, אתם אוהבים מתכונים פשוטים, קלים להכנה אבל בכל זאת שיפילו את האורחים שלכם מהכסא (בקטע טוב)..
אז הנה- תאנים ממולאות בשר, 15 דקות הכנה ויש לכם את זה!

 

   

מצרכים:
20 דבלים
1 בצל סגול פרוס לפרוסות
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות

למילוי:
1 בצל סגול גדול
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית קינמון
רבע כפית הל טחון
רבע כפית אגוז מוסקט
חצי קילו בשר טחון

לרוטב:
כף סילאן
כף שמן זית
רבע כוס מים
3 פלפל אנגלי שלם
1 עלה דפנה
כפית כורכום

שמים את הדבלים בקערה ומכסים במים רותחים ל10 דקות.
בינתיים, בתחתית התבנית מסדרים פרוסות בצל ומעליהם קוביות בטטה.

מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל הסגול ומטגנים היטב, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מכבים את האש ומוסיפים את הבשר פנימה. מערבבים היטב. ומעבירים לשקית זילוף. גוזרים פתח בקוטר 1.5 ס"מ.
מסננים את התאנים ופותחים אותן כמו בסרטון.
מזלפים פנימה בשר וסוגרים בעדינות.
חשוב לבדוק שהתאנים נקיות מתולעים ושאר מרעין.
מסדרים בצפיפות מעל הבטטה.
מערבבים את כל חומרי הרוטב ובוזקים מעל כל תאנה כף מהרוטב.
אופים בתנור 180 מעלות, מכוסה בנייר כסף כשעה.
לאחר שעה מסירים את הנייר ואופים כ200 דקות נוספות.

על הפלטה זה הופך לגן עדן אחר.
מחכה לשמוע איך היה,
שבת שלום וט"ו בשבט שמח וירוק,
חן ואלון.

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: