אורז עם בורגול ובצל מטוגן (קראתם נכון- גם אורז, גם בורגול)

לפני שבועיים העליתי מתכון לעוף שלם ממולא-
כשכתבתי את הפוסט בפייסבוק רציתי לחתום אותו באימוג'י של תרנגולת
שמתי אותה,והיא ישבה שם בול.
ואז ברגע האחרון, שניה לפני שלחצתי "פרסם", ה' הכניס בי מחשבה חדשה ומחקתי את התרנגולת.

שבוע שעבר, העליתי מתכון לקציצות פרגית וקרה לי בדיוק את אותו הדבר.
אבל הפעם, כשהורדתי את התרנגולת התמימה, הבטחתי לעצמי שהמתכון הבא שאעלה יהיה צמחוני.

אני באה מבית שבו כל יום יש ארוחת צהריים בשרית (לפעמים פעמיים)
בית שבו אורז הוא רק תוספת לעוף או בשר
ולתוך הרוטב האדום של הפסטה זורקים עיגולים של טחול.
באזכרות אצלנו אוכלים המון עופות צלויים,
אפילו במעקודה סבתא שלי היתה מכניסה קוביות חזה עוף.
לבית הספר אמא שלי היתה מכינה לנו פיתה עם שניצל וחריף או חביתה עם נקניקיות.
המנות הכי צמחוניות אצלנו הן דגים- פריקסה, דגים מטוגנים, קוסקוס עם דגים, או חריימה.

אז אי אפשר להאשים אותי.

כשמבקשים ממני לבשל צמחוני אני תמיד נבהלת,
לא כי אין מה להכין, ברור שיש-
השוק עמוס בחומרי גלם נפלאים שאפשר להכין מהם ארוחה צמחונית לתפארת, אני יודעת.
אני נבהלת כי זה תמיד מרגיש לי לא מספיק.
לא מספיק אוכל, לא מספיק טעים, לא מספיק מכובד ועוד כל מיני שטויות כאלה.

אז לפני המתכון,
באמת התנצלותי בפני כל הצמחונים והטבעונים שעדין נשארים איתי למרות כמויות הבשר והעוף-
לא רוצה לצאת בהכרזות, אבל דעו שלקחתי על עצמי להעלות יותר מתכונים ללא בשר.

נתחיל עם משהו שהכנתי שבת שעברה כתוספת לקציצות פרגית, ובסוף מצאנו את עצמנו זוללים עם כף ישר מהסיר, בלי קציצות ובלי נעליים.

זה פשוט ברמות, נשבעת.
כולה 4 חומרי גלם (5 אם החלטתם להוסיף שקדים)
שום דבר לא דורש טיפול מיוחד,
וכל הצלחת המכון תלויה רק בטיגון נכון של הבצל.

זה חד משמעית מתכון שהולך להכנס לספר המתכונים המשפחתי שלכם.
אה, ו- אני מחכה לתמונות כדי שניצור את הפסיפס הצמחוני הגדול!

מצרכים:
רבע כוס שמן זית
2 בצלים בינוניים
1 כוס אורז (כוס שמכילה בערך 150 גרם אורז)
1 כוס בורגול עבה (אותה הכוס שמדדתם איתה את האורז)
3 כוסות מים (אותה הכוס שמדדתם איתה את האורז והבורגול)
מלח

אופציונאלי: שקדים קלויים

אופן ההכנה:
מקלפים את הבצלים, חותכים לחצי לאורך.
מניחים כל חצי עם הפנים לקרש ופורסים לאורך לפרוסות דקות דקות.
מחממים שמן זית בסיר קטן (אפשר גם חצי מהכמות המצויינת למעלה, אבל אם תסמכו עלי ותשימו רבע כוס זה יצא מושלם)
מוסיפים את הבצל וחצי כפית מלח.
מטגנים כעשרים דקות על אש בינונית תוך כדי השגחה וערבוב צפוף.

כשהבצל מטוגן יפה, על גבול השחום-שרוף (ראו תמונה), מוסיפים את הבורגול והאורז ומערבבים היטב.

מוסיפים את המים ומערבבים שוב.
סוגרים את הסיר, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
תשארו קרוב, כי ממש ברגע שהמים מתחילים לבעבע- העבירו את הסיר לאש נמוכה ושימו טיימר על 17 דקות בדיוק.
כשהשעון יצלצל כבו את האש ותנו לסיר לנוח 10 דקות.

תכינו את הכפות ותזמינו את כל מי שאתם אוהבים.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן