משלוחים בכל הארץ והעולם!
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 | מינימום הזמנה 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אני לא נוהגת לעשות את זה, אבל הפעם חורגת ממנהגי באהבה גדולה, כי אין מה לעשות, אתם פשוט חייבים להכין את המאפה הזה.

באחד הכובעים שלנו, אני ואלון כותבים ביקורת מסעדות במוסף מוצ"ש של מקור ראשון.
אני לא אוהבת לקרוא לזה "ביקורת מסעדות" כי מי אנחנו?
להגדרתי אנחנו פשוט "מבקרים במסעדות" ומנסים להעביר את הקורא את החוויה שהיתה לנו.

בכל אופן, לפני כמה שבועות ישבנו במסעדת פועלים בוכרית בתל אביב- חנן מרגילן שמה.
אני מצרפת כאן את הביקורת כדי שתבינו משהו חשוב בפשטות ובבישול (לחצו על המילה מסעדה):

מסעדה

ושתדעו שהמאפה הזה, שתכף תכינו, הוא לגמרי בהשראתם.
נשיקות.

מצרכים:
לבצק:
500 גרם קמח לבן
כף גדושה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
חצי כפית מלח
360-400 גרם מים

למילוי:
400 גרם בשר בקר טחון טרי וטוב
1 בצל לבן גדול
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
מלח
פלפל

לציפוי:
חלמון
שומשום

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומתחילים לערבל עם וו לישה.
מוסיפים את המים בהדרגה, בזרם דק עד לקבלת בצק די לח. יתכן ותצטרכו רק 360 מל מים.
מוסיפים את המלח ולשים כ8 דקות נוספות.
מתפיחים שעה.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים (בערך במשקל 30-40 גרם) מהבצק ומניחים על משטח מקומח.

מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל דק ומטגנים היטב. עד לקבלת צבע כזה:

מערבבים את כל שאר חומרי המילוי יחד ומגלגלים לכדורים.

מחממים תנור ל180 מעלות ומתחילים להרכיב:
יוצרים הר של קמח על משטח העבודה.
לוקחים כדור בצק ומניחים אותו על הקמח, ממש מצפים משני הצדדים, כמו בתמונה.

מרדדים את כדור הבצק לעיגול ומניחים בקצהו כדור בשר. משטחים אותה עם הידיים וסוגרים את הבצק לצורת חצי סהר.
מהדקים ומגלגלים את שתי הקצוות כמו שהחרדים מגלגלים את הפיאות שלהם.
מסדרים בתבנית, מצפים בביצה ובשומשום ואופים עד להשחמה יפה.

לבריאות!

 

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן