תפוחי אדמה קריספיים כוסברה, שום וליים (א מ א ל' ה)

זה פוסט יומולדת.

כלומר, פוסט תודה.
כשהתחתנו אני אלון, יכולנו להסכים על הכל:
אני הסכמתי להתחתן בבריכה
הוא הסכים להתחתן עם רב
אני הסכמתי שיהיו גם ריקודי מעורבים
הוא זרם על כסא כלה וכל הקטע,

היה אלכוהול וכפכפים צבעוניות על שפת הבריכה
אבל גם מלא בנות בחצאיות ארוכות עוצמות עיניים ושרות שירים מהנשמה.

רק על דבר אחד לא הצלחנו להסכים:
מה יהיה כתוב על ההזמנה.

אני, דתיה, רגילה, טיפוסית (לפחות שהייתי אז), רציתי את הנוסח הקבוע והידוע "בשבח והודיה לה' יתברך…"
אלון לא התחבר לשורה הזאת בלשון המעטה.
הוא כן הרגיש צורך "להודות" אבל לא לה', ובטח בלי 'יתברך'.

זה היה חצי משבר.
היינו 3 שבועות לפני החתונה ועוד לא היתה הזמנה.
אני כל הזמן חשבתי שככל שיתקרב הזמן אלון יוותר (כי מה זה כבר טקסט על ההזמנה? אין לו באמת משמעות ומי זוכר?)
ואלון כל הזמן חשב שאני תכף אצוץ עם משפט אחר, מעודן יותר (הוא היה יכול לוותר לי, אבל לא רצה לוותר על עצמו)
זה היה מלחיץ, ומורט עצבים, ומעצבן.
איך על דבר כל כך שטותי אנחנו לא מצליחים להסכים?

ואז משום מקום, הגיע מאיר אריאל ושר לנו באוזן
"מודה אני לפניך ולך, על כל החסד והאמת, והטובה והרעה והטובה, שעשית עימדי ועם ביתי"

וזה היה בינגו.
זו היתה בדיוק ההודיה לה' שהייתי צריכה ואלון היה יכול (ושמח) להיות שותף בה.

וזו בדיוק ההודיה לה' שאני מרגישה בתוך הלב שלי, מאז, בלי הפסקה.
ובעוד יומיים אני אהיה בת 32,
ולא הייתי משנה דבר.
הכל, בדיוק ככה.

בעל חילוני, ילדים מוקה,
וה' אחד שנותן לי הרגשה כל בוקר שאני הבת המועדפת עליו.

אצלנו אומרים,
שבימי הולדת יש כוחות על
אז אני רוצה לברך אתכם שכל בוקר תרגישו איך הבטן מתהפכת לכם מרוב אושר על זה שאתם כאן,
בדיוק במקום הזה.
אוהבת.

מצרכים:
8 תפוחי אדמה בינוניים
צרור כוסברה
4 שיני שום
1 לימון ליים (השוק מלא עכשיו, אבל אם לא מצאתם אפשר גם לימון רגיל)
שמן זית
מלח גס, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם עם כפית מלח במים, עד ל80 אחוז ריכוך.
לא רך מדי, לא רך מאד, מידת עשיה כזאת ששאפשר לנגוס עם השיניים אבל זה לא ממש אכיל.

מסננים, מצננים.
מחממים תנור על תכנית גריל, 250 מעלות.

חוצים את תפוחי האדמה ל2 לאורך.
מסדרים על מגש עם הפנים כלפי מעלה.
מברישים היטב בשמן זית, מפזרים מלח גס ופלפל גרוס.
כשהתנור חם- מכניסים את התבנית.

צולים את תפוחי האדמה 20-30 דקות, עד שהם משחימים יפה יפה והופכים קריספיים.

בינתיים קוצצים את הכוסברה היטב דק דק,
כותשים את השום ומערבבים יחד.
מגרדים בחורים קטני את קליפת הליים (גרדו בעדינות רק את החלק הירוק, אם תגיעו ללבן זה יהיה מר)
ומוסיפים לכוסברה והשום,
מוסיפים 3 כפות שמן זית ומערבבים היטב.
כשתפוחי האדמה מוכנים ערבבו יחד עם מטבל הכוסברה, כשהם עוד חמים.

לבריאות!

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. האם זה טעים גם למחרת?

    • תפוחי אדמה שורדים אחרי יום רק כשהם בתבשיל..
      את המתכון הזה מומלץ להכיו ממש לפני ההגשה.

  2. אתר מטריףףףףףף!!!
    היה שווה לחכות!

    אני אמורה לבשל אותם עם הקליפה או בלי?
    והאם נשמע לך טוב גם עם בטטות?

    • תודה רבה!
      את תפוחי האדמה לבשל ולאפות עם הקליפה.
      יעבוד מצויין עם בטטות, רק בלי שלב הבישול במים.

  3. תודה על אתר מהמם ומתכונים מעלפים!!!
    עם איזה סוג של תפוחי אדמה עדיף להכין עם קליפה אדומה או קליפה צהבהבה?

  4. אני לא אוהבת כוסברה אפשר פטרוזיליה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן