תבשיל חגיגי של טלה עם פול וכרישה

28 במרץ 2018

אתם כבר מכירים את הסיפורים שלי לפני פסח..
איך סבתא שלי היתה יושבת על דליים הפוכים במרפסת הגדולה ומחכה לשוחט. 
ואז היא היתה מפרידה וחותכת לחלקים השונים ומנקה עם צינור וממיינת לדליים דליים. 
(מי שרוצה את התיאור המלא מוזמן לכתוב לי..) 
והטלה הזה 
היה מעדני עולם על שולחן החגים שלנו. 
תבשילים על גבי תבשילים, ממולאים, עסבנות ומה לא? 

אלה זיכרונות ילדותי שאין להם תחליף, ובכל שנה מחדש עולים בי ומעלים בי געגוע לכבשים של פעם ולסבתות של פעם.

ביום ראשון של חול המועד, רצה ה׳ ואנחנו עושים ברית לתינוק החדש והמתוק שלנו. 
בגלל שזה חול המועד כל התכניות והתכנונים שהיו לי לגבי הברית פרחו באויר.
דברתי עם גיסי בטלפון, חשבנו על אנשים שיכולים להכין את האוכל לברית.
ואז הוא אמר לי – תשחטי כבש! 

לרגע חשבתי על זה ברצינות. 
ואז נזכרתי שאני כבר לא ילדה במושב תוניסאי סגור לפני 25 שנה. 

(אז אמא שלי תכין את האוכל) 

 

 

מצרכים:
1.5 קילו כתף טלה חתוכה לקוביות (עם העצם) 
2 כרישות 
2 כוסות פול טרי מקולף
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
מעט שמיר (לא חובה) 
2 עגבניות אדומות 
כף פפריקה 
חצי כף פלפל שחור
כפית מלח גס
שמן זית 

אופן ההכנה:

 מושחים את קוביות הבשר בשמן זית, מלח גס ופלפל גרוס. 
מלהיטים סיר רחב ו״סוגרים״ את הבשר מכל הכיוונים. 
מוציאים את הבשר לקערה ומניחים בצד.
חותכים את הכרישה לפסים באורך אצבע ומניחים באותו הסיר עם מעט שמן זית. 
סוגרים את הסיר ומאדים על אש קטנה. 
כשהכרישה מתרככת ומזהיבה מוסיפים את הפול.
קוצצים את הירק ומוסיפים פנימה.
חותכים את העגבניה לפלחים ומוסיפים.
מערבבים יחד עם התבלינים ומאדים בסיר סגור כעשרים דקות.
מוסיפים את קוביות הבשר ומערבבים היטב.
מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים (או עד שהבשר מתרכך לגמרי). 

לרציניים בלבד: כשהבשר מוכן אפשר להוסיף כוס מים וכוס אורז ולבשל יחד עוד כחצי שעה. מעדן מלכים. 

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם:

תבשיל חגיגי של טלה עם פול וכרישה

תאריך פרסום: 28 במרץ 2018
אתם כבר מכירים את הסיפורים שלי לפני פסח.. איך סבתא שלי היתה יושבת על דליים הפוכים במרפסת הגדולה ומחכה לשוחט.  ואז היא היתה מפרידה וחותכת לחלקים השונים ומנקה עם צינור וממיינת לדליים דליים.  (מי שרוצה את התיאור המלא מוזמן לכתוב לי..)  והטלה הזה  היה מעדני עולם על שולחן החגים שלנו.  תבשילים על גבי תבשילים, ממולאים, עסבנות ומה לא?  אלה זיכרונות ילדותי שאין להם תחליף, ובכל שנה מחדש עולים בי ומעלים בי געגוע לכבשים של פעם ולסבתות של פעם. ביום ראשון של חול המועד, רצה ה׳ ואנחנו עושים ברית לתינוק החדש והמתוק שלנו.  בגלל שזה חול המועד כל התכניות והתכנונים שהיו לי לגבי הברית פרחו באויר. דברתי עם גיסי בטלפון, חשבנו על אנשים שיכולים להכין את האוכל לברית. ואז הוא אמר לי - תשחטי כבש!  לרגע חשבתי על זה ברצינות.  ואז נזכרתי שאני כבר לא ילדה במושב תוניסאי סגור לפני 25 שנה.  (אז אמא שלי תכין את האוכל)      מצרכים: 1.5 קילו כתף טלה חתוכה לקוביות (עם העצם)  2 כרישות  2 כוסות פול טרי מקולף חופן פטרוזיליה חופן כוסברה מעט שמיר (לא חובה)  2 עגבניות אדומות  כף פפריקה  חצי כף פלפל שחור כפית מלח גס שמן זית  אופן ההכנה:  מושחים את קוביות הבשר בשמן זית, מלח גס ופלפל גרוס.  מלהיטים סיר רחב ו״סוגרים״ את הבשר מכל הכיוונים.  מוציאים את הבשר לקערה ומניחים בצד. חותכים את הכרישה לפסים באורך אצבע ומניחים באותו הסיר עם מעט שמן זית.  סוגרים את הסיר ומאדים על אש קטנה.  כשהכרישה מתרככת ומזהיבה מוסיפים את הפול. קוצצים את הירק ומוסיפים פנימה. חותכים את העגבניה לפלחים ומוסיפים. מערבבים יחד עם התבלינים ומאדים בסיר סגור כעשרים דקות. מוסיפים את קוביות הבשר ומערבבים היטב. מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים (או עד שהבשר מתרכך לגמרי).  לרציניים בלבד: כשהבשר מוכן אפשר להוסיף כוס מים וכוס אורז ולבשל יחד עוד כחצי שעה. מעדן מלכים.         
קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: