תבשיל דגים שלא תצליחו להפסיק לנגב

7 בדצמבר 2016

איפה שהוא, רחוק בזיכרון שלי, יש מגירה שקוראים לה "מרק דגים".

אני יודעת שסבתא שלי מעולם לא הכינה כזה מרק, וגם לא אמא שלי, ובכל זאת- מתישהו בילדותי אכלתי מרק דגים, וזיכרוני אומר לי שהוא היה טעים להפליא!

כמעט בכל בוקר, כשאני מתכננת מה אכין לארוחת צהריים, מתחשק לי מרק דגים. אבל יש משהו בריריות של דג שחוסם אותי מלנסות לשחזר את המנה. אין דבר שאני אוהבת לאכול יותר מדגים, בכל וריאציה (חוץ מהדבר העגול עם הגזר מעל שאני מנועה מלהגיד את שמו), ובכל זאת, אני מרגישה שיש לי עוד הרבה מה לשחות בים הדגים הגדול הזה עד שאגיע אל הבינה הנצרכת עבור הכנת מרק דגים.

בינתיים, בדרך לשם, הכנתי תבשיל דגים (שזה כמו מרק דגים, רק בלי המרק). וואו, זה תבשיל כל כך יפה ומנחם שאי אפשר להפסיק לאכול. אתם הולכים להתמכר.

את התבשיל הכי טוב לאכול עם לחם פועלים שקצת חיממתם בתנור (לא במיקרו, הסבלנות משתלמת), ככה לנגב עוד ביס ועוד ביס, מהרוטב, עם דג, בלי דג, עם בצל או עגבנייה עד שהצלחת נקייה ברמה שאפשר להחזיר אותה לארון. עם לחם פועלים זה גן עדן, אבל אפשר גם לאכול את התבשיל עם אורז או פתיתים (בהמשך פוסט על החיבור המוצלח בין דג ופתיתים).

 

 

תבשיל דגים:

1 בצל לבן גדול קצוץ

2 עגבניות אדומות פרוסות לפלחים

1 פלפל ירוק חצוי לאורכו

5 שיני שום קלופות

2 תפו"א בינוני חתוך לקוביות

4 פילה מושט טרי (או דניס, או לברק, או כמובן לוקוס)

צרור כוסברה טרייה

1 לימון

 

תבלינים:

שמן, מלח גס, פלפל, פפריקה חריפה (או מתוקה, או חצי חצי), כורכום.

מטגנים את הבצל הקצוץ (לא להתקמצן על השמן). כשהבצל מזהיב יפה מוסיפים את העגבניות, הפלפל והשום וממשיכים לטגן על אש בינונית גבוהה.

בקערה קטנה מערבבים: כף פפריקה, רבע כף מלח, חצי כף פלפל שחור, מעט כורכום עם 4 כפות שמן. שופכים את תערובת התבלינים לתוך הסיר ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים ואת קוביות תפו"א. מבשלים כך על אש נמוכה עד שתפוחי האדמה מתרככים, במידת הצורך מוסיפים מים.

שוטפים את הפילטים וחותכים כל פילה ל4 לרוחב. מסדרים אותם בתוך הסיר עם הבטן כלפי מטה, ומבשלים כך 7-8 דק, רק עד שחתיכות הדג מלבינות. קוצצים כוסברה ומפזרים מעל.

איך אני מקנאה בכם עכשיו.

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: