ריבועי תמרים וקוקוס

7 בדצמבר 2016

הרומן שלי עם העוגיות האלה התחיל לפני ארבע שנים. אני ואלון גרנו יחד, בדירה שכורה מעל השוק. זה היה בימים שעוד לא גילנו שאני יודעת לאפות ולבשל והמקרר היה ברובו ריק.

אמא של אלון, לימים חמותי שתחיה, בכל פעם שהייתה באה לבקר הייתה מביאה קופסא ענקית עם העוגיות האלה והיינו טורפים אותן תוך כמה שעות. יש בהן כל מה שטוב: תמרים, חמאה, פקאן סיני וקוקוס.

מאז גדלתי, ולמדתי לבשל בעצמי, אבל אף פעם לא הכנתי את העוגיות האלה. תמיד תמיד כשאני צריכה אני רק רומזת וחמותי היקרה מיד מתייצבת להכין לי מגש, או שניים, או שלושה.

זה לא שזה מתכון מסובך, פשוט היא מתקתקת אותן בשתי שניות, וככה הכל הרבה יותר פשוט.

בכל הזדמנות שאני מגישה את העוגיות אני מקבלת עליהן תגובות היסטריות, הן פשוט טובות!

לפני שבועיים, אזרתי אומץ בפעם הראשונה וקפצתי למים,

ותשמעו- זה קלי קלות,

וזה ממכר.

 

 

 

ריבועי תמרים וקוקוס:

1 חבילה של תמרים בוואקום (500 גרם)

500 גרם ביסקוויטים

150 גרם פקאן סיני קצוץ

200 גרם חמאה (או 1 כוס שמן)

1/2 כוס סוכר

2 ביצים

קוקוס טחון

 

חותכים את מסת התמרים לחתיכות קטנות ובודקים שלא נשארו שם שאריות של סנסנית (בממוצע בכל חבילת תמרים בוואקום מוצאים 7-8 שאריות של סנסנית)

בסיר לא גדול מחממים את החמאה והסוכר, וכשהסוכר מתחיל להנמס מוסיפים את התמרים ומערבבים טוב טוב עד שהמסה מתאחדת. (במקרה ומשתמשים בשמן במקום חמאה, צריך לחמם את השמן על אש נמוכה שלא ירתח, אחרת הסוכר יישרף ויתקשה. כשמערבבים יש לערבב בעדינות כי עם שמן יותר קשה לתמרים להיטמע. אפשר להקל על תהליך הערבוב עם בלנדר יד).

מוסיפים 2 ביצים, מורידים מהאש ומערבבים היטב ומהר כדי שלא ייווצרו חביתיות קטנות. מחזירים לאש בינונית לעוד חמש דקות תוך ערבוב מתמיד.

מצננים מעט.

כותשים את הביסקוויטים לפירורים קטנים (אך לא לאבקה), ומוסיפים את הפקאן הסיני הקצוץ. מערבבים עם תערובת התמרים טוב טוב ומשטחים בתבנית מלבנית 30X35 ס"מ. מפזרים מעל שכבה יפה של קוקוס ומקררים במקרר כארבע שעות.

כשזה יציב חותכים לריבועים שווים בגדלם ושומרים בקופסא אטומה במקרר. (אפשר גם במקפיא).

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: