קציצות בשר עם תפו"א שלמים

28 בדצמבר 2017

פעם אלון היה מכין כל יום קציצות. 

היינו חוזרים מהאוניברסיטה בשעות קשות של היום, עוברים דרך הבאסטה של רמזי קונים ירק, ממשיכים משם ל"וטרינר" קונים בשר טחון ואז עולים הביתה. אני הייתי נחה והוא היה מכין קציצות. 
הוא לימד אותי הרבה מהסודות הטמונים בתבשיל הזה. שכנים היו מגיעים מכל הבניין כדי לטעום שוב ושוב את הקציצות של אלון ברוטב עגבניות, עם אורז כזה אחד אחד. 

ולפעמים אני חולמת בלילות על תבשילים ואז בבוקר מקווה לזכור. כמו התבשיל הזה- ראיתי קציצות מלאות ירק, וראיתי תפוחי אדמה שלמים. 

אז חתכתי בצל גס, והשחמתי אותו טוב עם בסוטאז פתוח על אש גבוה, הוספתי את תפוחי האדמה וכל כמה דק נענעתי את הסיר כדי שיתגלגלו וישחימו מכל הצדדים. לא לדלג על השלב הזה, ולא לפחד אם הבצלים משחימים מדי, זה נותן טעמים עמוקים וטובים. 
רק כשהייתי מרוצה מהצבע של תפוחי האדמה כיסיתי את הסיר והתחלתי להכין את הקציצות. 

ואם תשימו את זה על הפלטה לכמה שעות טובות זה יצא חבלז. 

מצרכים:
4-5 תפו"א שלמים, בינוניים
2 בצלים לבנים גדולים 
700 גרם בשר טחון
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
מלח
פלפל שחור
כפית בהרט
כפית כורכום
חצי כפית כמון 
חצי כפית סודה לשתיה
שמן זית 

אופן ההכנה:
מלהיטים סוטאז' על אש גבוה ומכסים בשמן זית. 
חותכים את הבצלים לפלחים גסים וזורקים לסיר. 
מקלפים את תפוחי האדמה ועושים להם מקום בין הבצלים. משחימים את הירקות היטב בסיר פתוח על אש גבוה. מדי פעם יש לנענע את הסיר כדי שתפוחי האדמה יתגלגלו וישחימו מכל הצדדים. היו סבלניים, אל תעברו שלב עד שהם משחימים יפה.
מכינים את הקציצות-
קוצצים את הירק ומערבבים עם הבשר, המלח, הפלפל, הכורכום, הכמון, הבהרט והסודה לשתיה. לשים היטב היטב, ממש מפרקים את הבשר. מוסיפים מעט שמן זית וממשיכים ללוש עד שהוא ממש נהיה דביקי. מגלגלים כדורים ומסדרים על מגש. 
מסדרים את הקציצות בין הירקות בסיר ומוסיפים חצי כוס מים. 
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. סוגרים את הסיר ומבשלים עוד כשעה- שעתיים על אש נמוכה (אם תבשלו יותר זה יעמיק את הטעמים אבל אני יודעת שאתם אוהבים לקצת תהליכים). 
מפזרים מלח גס ופלפל גרס מלמעלה ומבשלים עוד כרבע שעה. 

מכינים אורז או שתוחבים בתוך פיתה. 

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: