קינוח לבוקר פסח: עוגת גבינה פירורים כמו של פעם

כי עם כל הכבוד לקינוח הפרווה של ערב החג,
צריך גם משהו חלבי לבוקר, ליד הקפה, לפני שמדליקים את המנגל והופכים שוב בשריים לנצח.

את העוגה הזאת הכנתי לפני שנתיים עם בארי, בערך דקה לפני שנכנס החג.
יש מצב שאחרי עוגת שמרים, הבאה האהובה עלי היא גבינה פירורים, בדיוק כזאת:
רכה רכה ושמנתית עם פירורים שחומים כל כך מפוררים שלא מצליחים להעביר בחתיכה יפה לצלחת.
זו בכלל עוגה שאוכלים עם כפית,
חוצבים בה ומיישרים, ככה עד שהיא נגמרת בלי ששמנו לב.
אז כזאת.

ואגב, אם לא הייתי אומרת לכם שהיא "כשרה לפסח"- אתם לא הייתם מרגישים.
הקראמבל כל כך עדין ומשתלב נהדר עם הקרם הרך.
אם תרצו, יש גרסא נוספת לקראמבל כשר, במתכון הקודם, רק תחליפו את שמן הקוקוס בחמאה.

בכל אופן, רבע שעה עבודה גג ויש לכם את זה:

מצרכים (לתבנית עגולה קוטר 22-24 או תבנית מרובעת בהתאמה):

לקראמבל:
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
140 גרם קמח מצה
60 גרם קורנפלור
130 גרם סוכר
40 גרם אגוזי לוז קצוצים (אופציונאלי)

לקרם הגבינה:
250 גרם גבינת שמנת
100 גרם גבינת סקי 9%
40 גרם אבקת סוכר
גרידה מחצי לימון
1 שמנת מתוקה להקצפה, קרה.

אופן ההכנה:
מכינים את הקראמבל:
מחממים תנור ל180 מעלות,
שמים את כל החומרים בקערה ומפוררים עם הידיים לתערובת פירורית אחידה.
מסדרים את הקראמבל בתבנית ומכניסים לתנור ל15-20 דקות או עד שהפירורים מזהיבים יפה.
(שימו לב- מאד יכול להיות שהפירורים יהפכו למשטח אחד גדול. אל דאגה- כשזה משחים הוציאו מהתנור ופוררו עם מזלג לפירורים אחידים ודקים)
מצננים.

מכינים את הקרם:
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את כל מרכיבי הקרם פרט לשמנת המתוקה, לתערובת אחידה.
מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי הקצפה על מהירות בינונית-גבוהה
ומקציפים כ4-5 דקות עד לקרם יציב אך רך.
(זה צריך להיות יציב עדין, לא כמו מרנג).

מרכיבים את העוגה (אפשר גם בכוסות אישיות):
פירורים למטה, קרם גבינה באמצע, ושכבה נוספת של פירורים מלמעלה.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן