פתיתים אנטיפסטי

6 במאי 2018

אלון אחראי על ניקיון המקרר בבית. 
מה זאת אומרת אחראי? הוא דואג להגיד לי בכל פעם שהמקרר מתחיל להתבלגן. או אם הוא עמוס מדי, או אם יש ירקות שצריך לזרוק.
כמו הבוקר, הוא אמר לי "יש כל מיני ירקות במקרר שצריך לזרוק, תעשי שם סיבוב".
קמתי, הנקתי, הרדמתי, התקלחתי ואז הלכתי למקרר.
חיפשתי את ה"ירקות שצריך לזרוק" וחוץ מ4 קישואים שהיו לגמרי בסדר, רק לא יפים ורעננים כמו שאנחנו רגילים- לא מצאתי כלום. 

הנחתי שהוא מתכוון לקישואים, 
אבל כאב לי לזרוק אותם, אז החלטתי להכין ארוחת צהריים בנושא קישואים. 
ובגלל שיום ראשון היום היה לי ברור שזה יהיה פתיתים.

אז הנה  מה שיצא, הכנסתי גם בצל שרוף (מי שמפחד מבצל שרוף שיעבור מתכון), ותפוחי אדמה חרוכים והרי לנו ארוחת צהריים. 
אלון חזר הביתה לפני כמה דקות ישר לסיר, הוא בלע כמה כפות ושאל "מי נתן לך את ההשראה למתכון הזה?" (:

מצרכים:
4 קישואים לא כל כך יפים (צוחקת)
2 תפו"א יפיים ונקיים עם הקליפה
2 בצלים סגולים בינוניים 
1.5 כוס פתיתים
רבע כוס שמן קנולה
מלח 
פלפל

אופן ההכנה: 

בסוטאז' רחב מחממים את השמן.
פורסים את הבצל לפלחים וכשהשמן חם מוסיפים אותו פנימה.
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים פנימה.
"מטגנים" כך על אש גבוהה כ10 דקות עד שהבצל משחים יפה ותפוחי האדמה נחרכים. 
חותכים את הקישואים למקלות ומוסיפים פנימה, חורכים גם אותם כמה דקות.
מוסיפים את הפתיתים ומנמיכים את האש (לפני שתוסיפו אותם בדקו שתפוחי האדמה כבר רכים). 
מערבבים ומבשלים ככה 4-5 דקות, עד שהפתיתים מעט נקלים. 
מוסיפים 2 ורבע כוסות מים, מערבבים וסוגרים את הסיר. 
מבשלים על אש בינונית כעשר דקות עד שהפתיתים מוכנים (לא לערבב תוך כדי!)

לבריאות(:

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: