משלוחים בכל הארץ והעולם!
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 | מינימום הזמנה 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

את המנה הזו, אני בד"כ מכינה לשבת בבוקר.
אנחנו עובדים כל השבוע בטירוף, כולל שישי בערב, אז בשבת בבוקר בא לנו שקט אמיתי.
בלי אורחים, גם בלי חברים, רק אנחנו ובארי.
עם הזמן גילינו שהארוחות שאנחנו הכי אוהבים הן כאלה של סלט ירקות, טחינה טובה, חציל קלוי, בגאט, כזה.
ככל שמשקיעים על הארוחה פחות- אנחנו נהנים ממנה יותר.
אבל,
בכל זאת שבת..
אז אני משתדלת בכל פעם לעמול על איזה מאפה קטן וקליל או אפילו על חתיכת דג שאני זורקת לתנור עם כמה עשבי תיבול.
אז המנה הזו, היא לגמרי חלק מהארסנל המתכונים לשבת בבוקר.
וחוצמזה, בגלל שהפטריות מגירות הרבה נוזלים בזמן האפיה- אם הם לא מתאדים בתנור, הם בטוח יתאדו על הפלטה (רק שימו לב שאתם מחממים את הכלי ללא כיסוי), והפטריות מקבלות טעם עמוק של פתיליה.

מצרכים:
7-8 פטריות פורטבלו גדולות (או, 15 פטריות שמפניון קטנות)

1 גליל גבינת פרומז'
100 גרם פטה
100+50 גרם פרמז'ן מגורד
200 גרם ריקוטה
10 עלי בזיליקום טרי
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט

לרוטב:
250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
3 עגבניות בשלות

אופן ההכנה:
1. בעדינות מורידים לפטריות את הרגליים מהשורש. קוצצים אותן (את הרגליים) ומניחים בקערה.
2. פורסים את גליל גבינת העיזים לפרוסות דקות ומצפים את הפטריה מבפנים. ממש כאילו אתם רוצים "לאטום" אותה. הגבינה היא כמו פלסטלינה ולכן תמתח לאן שתיקחו אותה- פשוט הניחו את העיגול במרכז פנים הפטריה ובעזרת האצבעות מתחו אותה כך שתכסה את כל השטח. (אם החלטתם לעבוד עם פרטיות שמפניון קטנות, לא יהיה צורך במתיחת הגבינה, אבל כן יהיה צורך בכל שתחתכו את הגבינה לפרוסות דקות יותר)
3. לקערה עם רגלי הפטריות הקצוצות מוסיפים: פטה, ריקוטה, 100 גרם פרמז'ן, 10 עלי בזיליקום קצוצים, ואת התבלינים. מערבבים הכל היטב היטב עד לתערבת אחידה ומוצקה. (מי שאוהב- אפשר להוסיף חופן צנוברים, פיסטוקים או אגוזי מלך למלית)
4. ממלאים את הפטריות בתערובת, רק עד גובהן ועוד טיפה (ראו תמונה).
5. מכינים את הרוטב: מגרדים את העגבניות בפומפיה ומכניסים לסיר קטם יחד עם השמנת המתוקה.
6. מבשלים על אש בינונית כמה דקות רק עד להסמכה קלה (אין צורך להוסיף מלח).
7. מסדרים את הפטריות בתבנית ועל כל פטרייה שופכים בעזרת כף כמות יפה מהרוטב
8. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, ללא כיסוי.
9. אופים כחצי שעה ולאחר מכן מוציאים ומפזרים את הפרמז'ן הנותר.
10. מכניסים ל15-20 דקות נוספות, עד שהפטריות משחימות יפה ורוב הנוזלים התאדו.

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן