עלי מנגולד ממולאים אורז (וטלה)

21 ביוני 2018

כשבאים אלינו קבוצות אני פחות או יותר מבשלת את אותן המנות.
גם כי יש מנות מנצחות שמפילות את כולם מהכסא (פקיילה)
וגם כי רק כך אצליח לארח 100 איש ולעבוד על זה גג יומיים. 
אולי זה כמו לנסוע על אופניים. 

בכל אופן, כשאני סוגרת עם קבוצה אני תמיד מבקשת רשימת רגישויות וצמחונים. 
אין קבוצה שמגיעה בלי צמחוני אחד לפחות, שלא לומר טבעוני, ולפעמים יש גם מה שנקרא פסקטריאן- צמחוני אוכל דגים שלא נדע. 

אז זו המנה שאני מכינה לצמחונים. 
כלומר, מחבת אחת עם טלה, והשניה בלי. 
ואז זה גם סוגר לי את הפינה של הטבעונים. 

וזה קל וטעים ואפילו קיצי. 
מוכנים?


מצרכים:

2 תפוחי אדמה גדולים 
3 חבילות עלי מנגולד טובים ושטופים

למלית:
1 כוס אורז
2 עגבניות אדומות גדולות 
4 שיני שום כתושים
גרידה עדינה מ2 לימונים (רצוי ליים)
חופן עלי נענע קצוצים
צרור בצל ירוק קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
פלפל
מלח
בהרט
אופציונאלי: 300 גרם בשר טלה טחון 

מיץ מ2 לימונים

אופן ההכנה:
 מנקים את המנגולד מהגבעולים הלבנים העבים.
מניחים אותם בקערה ושופכים עליהם מים רותחים. משאירים כך כ5 דקות ומסננים.
חותכים את העלים לגדלים הרצויים. 
מערבבים את כל חומרי המלית היטב (חוץ ממיץ הלימון). אם החלטתם ללכת על הגרסא הבשרית אז ללוש לפחות חמש דקות.
(פעם מישהי סיפרה לי שבמקום בשר היא שמה שעועית אדומה מבושלת, שתדעו. אני לא שמתי).
פורסים את תפוחי האדמה דק דק ומרפדים את הסיר
בוזקים מעל שמן זית
ממלאים את העלים ומגלגלים כמו אגרול
ומסדרים בצפיפות של ממש בתוך הסיר
בהתחלה מדליקים אש גבוהה כדי שתפוחי האדמה מעט יטגנו

אחרי כמה דקות מוסיפים כוס מים וסוגרים את הסיר
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
כשהמים כמעט נגמרים מוסיפים עוד כוס מים
וכן הלאה
ככה במשך שעה לפחות.
בוזקים את מיץ הלימון מלמעלה וזוללים.

 

 

 

 

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: