עיג'ה בל כמון (קציצות כמון טריפוליטאיות)

13 בדצמבר 2017

המתכון הוא טריפוליטאי ושלא יספרו לכם אחרת. 
ולמרות שאמא שלי טריפולטיאית היא מעולם לא הכינה לנו את הקציצות האלה כי היא נפלה בקסמו של המטבח התוניסאי (או שאבא שלי לא ממש הסכים לאכול משהו אחר).. אבל מה שכן, השימוש בכמון מאד נפוץ במטבח הזה, וסגולותיו ידועות. 
בימים הראשונים אחרי הלידה של בארי, אמא שלי היתה מכינה לי הרבה חביתות מפוצצות כמון כי אומר שהוא עוזר ל"עניינים" להסגר. 
לא יודעת אם זה עזר, אבל זה טעים ברמות.
הקציצות הללו, הם קציצות עוני, עשויות ברובן מלחם האתמול, ועשבים .כדי לשדרג הוספתי להן גם חזה עוף קצוץ אבל אפשר לגמרי לוותר עליו (זה סתם הקיבה התוניסאית שלי שלא מסוגלת לחשבו על אוכל בלי עוף או בשר).

אה, והוא מושלם לערב חנוכה, אחרי הדלקת נרות, להתקבץ יחד סביב השמן ולזלול עיג'ות. 

מצרכים:
חצי כיכר לחם פועלים 
4 ביצים
צרור כוסברה קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 יח' חזה עוף קצוץ (לא טחון)
כפית מלח
כפית פלפל שחור
חצי כף כמון
חצי כף פפריקה 
מעט כורכום

אופן ההכנה:
פורסים את הלחם לפרוסות עבות ומכניסים לתוך קערה עם מים, דואגים שכל הלחם יספג, ואז סוחטים היטב (היטב!). 
מערבבים את כל שאר החומרים פנימה ולשים היטב עד לאיחוד מושלם. 
יוצרים קציצות יפות,
מחממים שמן חצי עמוק בסיר רחב ומטגנים את הקציצות כשתי דקות משני הצדדים וזוללים.

נשיקות וחג שמח!

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: