עוף בתנור עם דלעת וזוקיני, פלפל ומלח

21 בספטמבר 2018

אתם יכולים לצחוק עלי,
אבל כל מה שכתוב בכותרת +בצל הם סך המרכיבים של המנה הזאת.
כשעובדים עם חומרי גלם טובים ובשיטות הנכונות- לא צריך כלום חוץ מפלפל ומלח (ולפעמים רק מלח).

בגלל זה אני לא חופרת היום,
פשוט לכו תקנו ככה:
כרעיים
דלעת
זוקיני
בצלים סגולים בינוניים
שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
ואפשר גם 2 ענפים של רוזמרין מהגינה, לא חובה. 

תספרו עד 10 באנגלית ויש לכם מנה לשבת בתנור.
ועכשיו ברצינות:

מצרכים:
4 כרעיים חתוכים למשולש ושוק (סכ"ה 8 "חתיכות" עוף)
נתח קטן של דלעת כתומה וטובה
2 זוקינים ירוקים יפים וקשים
3 בצלים סגולים בינוניים
מלח גס
פלפל גרוס
שמן זית 

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות. 
מנקים את העופות מהנוצות. ומניחים בתבנית
מקלפים את הדלעת וחותכים לקוביות גדולות ומניחים בין העופות.
חותכים את הזוקינים לרצועות שמנמנות ומסדרים בין העופות והדלעת.
מקלפים את הבצלים וחותכים לרבעים ומסדרים בין העופות, הדלעת והזוקיני. 
"מושחים" את הכל בשמן זית ומפזרים מלח ופלפל.
אם רוצים רוזמרין- זה הזמן להניח אותם, גג 3 קטנים. 
מכסים בניר כסף או מכסה ומכניסים לתנור לשעה וחצי.
מוציאים את המכסה ומעבירים את התנור לתכנית גריל ל10 דקות. 
מוכן(: 

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: