עוגת שמרים שוקולדית רכה ועסיסית (ופרווה)

15 בפברואר 2018

אני לא יודעת איך זה קרה שהצלחתי להכין עוגה כזאת מושלמת. 
כלומר, יצא לי להכין בעבר עוגות שמרים מושלמות אבל הן היו מפוצצות חמאה, אז זו לא חכמה. 
ואני אומרת לכם, אתם תכינו את הבצק הזה פעם אחת וזה יהיה כל כך טוב שלא תוכלו לעצור. 
העוגה הזו הולכת לככב אצלכם בבית (בדיוק כמו הבראוניז האלה)..
הבצק הוא בצק שמרים די פשוט, אבל כן חשוב לעקוב אחר ההוראות ולא לקצר תהליכים. 
את המילוי אפשר להכין בשתי דרכים שאפרט בהמשך, ובסוף בסוף, מתחת להכל יש גם אופציה למילוי חלבי של שוקולד לבן ופקאנים מטריף.

העוגה שבארי הכין משאריות של בצק


שנתחיל???

מצרכים (ל6 תבניות אנגליש קייק):
לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2/3 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל 
1 כוס שמן
3 ביצים בגודל M
קורט מלח
2 ורבע כוסות מים 

למילוי קקאו וסוכר:
1 כוס קקאו איכותי 
2 כוסות סוכר
רבע כוס שמן 
חצי כוס מים 

לסירופ:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1 פרוסת תפוז או קלמנטינה


אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח עם השמרים ו2 סוגי הסוכר. 
מוסיפים את המים, הביצים, השמן והמלח ומערבלים כעשר דקות על מהירות נמוכה עד ליצירת בצק רך. 
הבצק אמור לצאת מעט דביק, לא להבהל, זה יסתדר בהמשך. 
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
"מפילים" את הבצק בעזרת הידיים, כלומר- להוריד ממנו את נפחו מהצדדים, אך לא ללוש ממש.
מתפיחים כשעה נוספת.

מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל6 כדורים שווים.
מכינים את המילוי: ערבבו את הקקאו עם הסוכר, השמן והמים.

קמחו את כדור הבצק ורדדו לעלה דק דק, זה צריך להיות דק ממש.
חשוב לשים לב שאורך הבצק לא יעלה על אורך התבנית שבה אתם אופים- במקרה כזה תרדדו את הבצק לרוחב. 
אם הבצק נדבק לכם למערוך שימו עוד קמח, אל תפחדו מהקמח.
אם הוא נדבק לכם למשטח- זה לא נורא, אח"כ תוכלו להרים אותו עם קלף.
מרחו שכבה דקה של המילוי על כל הבצק וגלגלו את הבצק לאורכו לרולדה יפה והדוקה. 
חשוב ששכבת המילוי תהיה דקה, אחרת השוקולד ישתלט על הבצק. אם קשה לכם למרוח אותו הוסיפו עוד טיפה מים כדי לדלל. 
בעזרת סכין חדה חתכו את רולדה לאורכה ל-2 וצרו צמה משתי הרצועות. 
הכניסו לתבנית אנגליש קייק והניחו בצד להתפחה.
חזרו על הפעולה עם כל כדורי הבצק.

אל תשימו חלבה, זה לא עובד טוב

בזמן שהעוגות תופחות להן:
– חממו תנור ל180 מעלות
– הכינו את הסירופ: הניחו בסיר את כל מרכיבי הסירופ ובשלו על להבה גבוהה עד לרתיחה. הנמיכו את הלהבה ובשלו עד להסמכה קלה. 

כאשר העוגות הכפילו את נפחן הכניסו לתנור ל40 דקות, או עד שהן עולות ומשחימות היטב. 
הוציאו מהתנור, השקו אותן בסירופ וקראו לשכנים.

(אם רוצים להקפיא את העוגות, אז עדיף לצנן ולהקפיא לפני שלב הסירופ. בזמן ההגשה חממו את העוגה בתנור ושפכו עליה סירופ)

 

 

 

למילוי שוקולד לבן, קראמבל קפה ופקאנים:
130 גרם קמח
100 גרם חמאה קוביות
100 גרם סוכר דמררה
80 גרם אבקת שקדים
20 גרם פולי קפה גרוסים

הכניסו למעבד מזון והפעילו בפולסים עד ליצירת בצק חולי. אפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להשחמה. 
אם נהיו גושים, פרקו אותם בעזרת מזלג כשהקראמבל עוד חם. 

300 גרם שוקולד לבן מומס (רצוי איכותי)
300 גרם פקאנים קלויים וקצוצים

מרחו על הבצק שוקולד לבד, ומעליו קראמבל ופקאנים. גלגלגו ואפו באותה הדרך כמו שמפורט למעלה.

 

 

 

 

 

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: