עוגיות טחינה מעולות ללא גלוטן שמכינים צ'יק צ'ק דק לפני שבת

13 בינואר 2019

טחינה: (מקור השם בערבית, כמו בעברית- לטחון) היא ממרח שומשום טחון 
שהשימוש בו נעשה במקביל לשימוש בשומשום (במאה ה13 מופיע לראשונה מתכון לטחינה בספר בישול סורי).
הטחינה נפוצה גם במטבחים אסייתים, אך התפרסמה בעיקר בגלל המקור השאמי-סורי שלה. 
טחינה היא מרכיב חשוב במנות כמו חלווה, חומוס ובאבאו גנוש (ועכשיו גם בעוגיות טחינה(: ).
בתקופות מסויימות, כשגידול השומשום באזור נפסק, השתמשו בבוטנים כתחליף. 
בשנים האחרונות רוב השומשום לטחינה גדל באתיופיה. 

כמו בכל יום שישי, גם ביום שישי האחרון בארי חזר מהגן עם שקית נייר ביד.  
על השקית מבחוץ ציורים בצבעים עדינים וכיתוב "שבת שלום מבארי".
בתוך השקית חלה שהוא אפה בגן.
הוא רץ אלי ואומר לי "אמא! הכנתי לך חלה!"
ואז מוסיף "וגם עוגיות!"
ואז שואל "תבדקי אם יש בשקית עוגיות טחינה"

הצצתי בתוך השקית וראיתי רק חלב קטנה ויפה.
אז הוא אמר לי "נראה לי שאכלתי אותן בטעות"

צחקתי.
ונזכרתי שיום שישי היום.
וזה מזל, כי לאחרונה נוצרה מסורת בלי שתכננו:
בכל יום שישי בערך שעה לפני שבת, ברגעי העומס הכי קשים, אני ובארי מכינים עוגיות. 
לא יודעת איך זה קרה וממשיך עוד לקרות.
זה נראה כאילו בדיוק בשעת בין הערביים עולה בו חשק לריח של עוגיות. 
ואני, שמבינה חשקים יותר מהכל, לא יכולה לסרב לו,
אז תמיד מנסה למצוא מתכון לעוגיות שמכינים בשתי דקות (כולל אפיה). 

והפעם,
באיזשהו קטע מוזר היה לי רק קמח תמי  (שזה קמח ללא גלוטן)
אז שמנו אותו, וראו זה פלא, יצא מושלם של המושלמים. 
אם אתם חובבי גלוטן דוקא, ורוצים לשים קמח רגיל, אפשרי בהחלט. 

ואם בא לכם ביום שישי הבא להצטרף להכנות, שעה לפני שבת כנסו לסטורי באינסטגרם, ממש פה

עוגיות טחינה מעולות וללא גלוטן:

מצרכים:
150 גרם חמאה רכה (אם אין לכם חמאה רכה ואתם ממהרים, ראו טיפ בראש אופן ההכנה)
1 כוס טחינה
1 כפית תמצית וניל
400 גרם קמח תמי (או קמח לבן)
170 גרם סוכר 
1 שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה:
אם אין לכם חמאה רכה ואתם ממהרים קבלו טיפ איך לרכך אותה מהר:
חתכו את החמאה לקוביות קטנות יחסית והכניסו לקערת המיקסר. 
חברו וו גיטרה וערבלו על מהירות גבוהה כ-5 עד 10 דקות עד שהחמאה מתרככת. 
יתכן ומדי פעם תצטרכו לגרד את הדפנות ולהפעיל שוב את המיקסר. 
***
הכניסו את החמאה הרכה לקערת המיקסר וערבלו כ-2 דקות עד למרקם קרמי
הוסיפו את הטחינה ותמצית הוניל וערבלו יחד עד לאיחוד מושלם. 
בקערה נפרדת ערבבו את הקמח עם הסוכר ואבקת האפיה.
הוסיפו את היבשים לקערת המיקסר וערבלו רק עד לאיחוד הבצק. 
תנו לו לנוח 5 דקות. 
כעבור חמש דקות גלגלו כדורים עם הידיים ואז מעכו אותם קלות בין 2 כריות כפות הידיים. 
הניחו בתבנית מרופדת בנייר אפיה (העוגיות תופחות מעט)
ועל כל עוגיה הניחו שקד או אגוז מלך או קשיו או מה שאוהבים.

אפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ15 דקות, או עד שהעוגיות משחימות מעט. 
צננו היטב (כשהעוגיות חמות הן עדינות למות ואי אפשר להרים אותן)
זללו להנאתכם.

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: