סלט שומר ואבוקדו עם רימונים וכוסברה (וכל מה שהיה לי במקרר באותו ערב)

22 בנובמבר 2018

כל הדברים הטובים קורים במקרה,
אתם בטח יודעים את זה כבר.
אז גם הסלט הזה. 

הוא לא מתוחכם מדי, ואין בו איזה חומר גלם שלא תמצאו בכל סופר מזדמן
מה שיש בו זה בעיקר הרבה מקריות 
של כל מה שהיה לי במקרר באותו ערב של מוצ"ש
שישבנו לראות בית הקלפים ואלון היה רעב. 

מזה רעב? 
הוא אף פעם לא רעב, 
אבל הוא תמיד אוהב לנשנש. 
ואני תמיד נהנית להכין לו משהו לאכול
כי במקרה היו לי במקרר דברים טובים
אבל נניח, גם אם הייתי מכינה סלט מארטישוק ירושלמי, אגסים ואפרסמון הוא היה זולל אותו בתיאבון
ולא רק זה, הוא גם היה מכריז בקולי קולות אל חלל הסלון: "זה הסלט הכי טוב שאכלתי בחיים!"

בקיצור, 
נראה לי שהבנתם.
אבל רגע ברצינות, 
אם תקנו ירקות טובים- הסלט הזה יהיה טוב וטעים. 
אבל אם האבוקדו יהיה רך מדי, או אם השומר יהיה גס מדי- זה כבר יהיה אותו הדבר.
מוכנים?

מצרכים:
1 אבוקדו מוכן לאכילה אבל לא רך מדי
2 שומרים קטנים, עדינים ויפים (כמו בתמונה)
גרגירים מחצי רימון (או: 5-6 תותים)
חצי בצל סגול קטן 
חופן כוסברה
אופציונאלי: זנב אחד של פלפל ירוק חריף
גרידה מלימון אחד
מלח
שמן זית
מיץ לימון

אופן ההכנה:
מקלפים את האבוקדו עם קולפן, חוצים אותו לאורך, וכל חצי חותכים לקוביות של 1.5 ס"מ 
את השומר מנקים היטב, אם המעטפת החיצונית לא נקיה ולא יפה פשוט תקלפו אותה ותזרקו.
חוצים את השומר לאורכו ואז משכיבים כל חצי על הקרש ובעזרת סכין חדה פורסים פרוסות דקות (בדיוק כמו בסרטון).
אם החלטתם להשתמש בתותים ולא ברימון- פשוט פרסו את התותים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. 
את הבצל הסגול פרסו לפרוסות דקות.
הוסיפו כמה עלי כוסברה: לא לקצוץ אותם אלא פשוט לקטוף אותם מהגבעולים ולהוסיף לקערה. 
את הפלפל קצצו דק דק.
גרדו את קליפת הלימון פנימה.
סחטו לימון, הוסיפו מלח ושמן זית וערבבו עם הידיים בעדינות רבה כדי שהאבוקדו לא ימעך. 

אם בא לך לפנק את בעלך עוד, אפשר להגיש את הסלט על פרוסות בגט שקלית בתנור עם מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס. 

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: