מתכון לט"ו בשבט: עוף בתנור עם בורגול ופירות יבשים

25 בינואר 2018

אחרי החתונה יצאנו לירח דבש במרוקו. 
באותם ימים פריז עוד לא עניינה אותנו, ואני רק רציתי שווקים גדולים. 
אז קנינו כרטיסי טיסה, שכרנו רכב ויצאנו לדרך. 
במטוס, לקח לנו 5 דקות להבין שכל מי שסביבנו, פה בגלל רבי דוד ומשה- רב גדול (בכלל ממוצא פולני) שכל שנה עורכים לו הילולא ענקית בכפר נידח בדרום מרוקו. יהודים מגיעים מכל קצוות העולם כדי לזרוק נרות ולהתפלל בזכות הצדיק.
אשר בוסקילה, סוחר בגדים מסין, מאיץ בנו להצטרף, ויש לו אור בעיניים.
רק התחתנו, ואני בטוחה בלב שלי שאלון בחיים לא יסכים לבזבז את ירח הדבש שלנו על הילולא של צדיק. 
(ולמען האמת, אני לא בטוחה שזה גם לי זה מתאים)
הגברת לוי שואלת אם יש לנו ילדים, "רק התחתנו" אנחנו אומרים לה, פתאום גם העיניין שלה נדלקות והיא מפצירה "סעו אליו".
"הוא יסדר לכם הכל" הם אומרים. ולנו לא ברור איך הפכנו מזוג נחמד שיש לו הכל לזוג שזקוק לתפילות. 

***

אנחנו נוסעים אליו יותר מ10 שעות בכבישים תלולים וצרים, ואין עוד פלייליסט בעולם שלא שמענו. 
חושך אימים ומלא ארץ זרה.
פתאום נקודה אחת קטנה מאירה לנו במעלה הדרך, ניסיון אחרון. 

 

הציון של רבי דוד ומשה בשום מקום 

 

בסוף הגענו, ואכלנו כבש, ואפילו נשארנו לישון, אבל זה כבר לסיפור אחר.
כשחזרנו לארץ, אני, שאין לי שום גן מרוקאי הוספתי 3 נרות ל2 שכבר הדלקתי לפני שבת:
אחד לרבי דוד ומשה, אחד לרבי דוד בן ברוך, ואחד לרבי יחיא בן ברוך, שההילולא שלו היא ממש תכף, בט"ו בשבט.
איכשהו התגלגלנו גם לציון שלו, פגשנו שם משפחה מבית שמש שמטפחת המקום וגם המון סיפורי צדיקים, שבמקום כזה, או שאתה מאמין לזה או שאתה משוגע. 
על האישה שאכלה 7 עוגות לשבעה נקיים, על אסתר שקוטפת שטרות של 200 מהאויר בהלוויה של בן משפחה. 
הוא מראה לי באייפון תמונה של אש ופנים של הצדיק בתוך האש. ואז תמונה נוספת, ואני מזהה לבד את הבאבא סאלי. 
הם חוזרים מאיפשהו ומספרים שהלכו לקבר של צדיק קרוב ויצאו להם מים מהאש, ורק אחרי שכולם שטפו פנים המים נגמרו. 
וזה היה לפני שעתיים: לא עבר מספק זמן כדי שהסיפור יעבור ידיים ויקבל נופח קוסמי. הוא עדין לא סופר מספיק פעמים כדי לקבל גרסאות. 
זה הכל אמונת חכמים, הם אומרים, ותמימות. 

אז לכבוד רבי יחיא בן ברוך, שיום פטירתו יוצא בט"ו בשבט, ולעילוי נשמתו אני מקדישה את המתכון הזה.
רק לזרוק כמה דברים לתוך שקית קוקי ויש לכם מנה שתחמם אתכם השבת סביב השולחן.

מצרכים:
8 שוקיים, או 8 משולשים, או 4 ו-4. 
1 כוס בורגול עבה
חצי כוס משמשים מיובשים
חצי כוס שזיפים מיובשים ללא גרעינים
חופן צנוברים
2 בטטות בינוניות 
1 בצל לבן גדול
פלפל שחור
מלח
מעט קינמון
קצת יותר מרבע כוס סילאן 
רבע כוס שמן זית

שקית קוקי

אופן ההכנה:

1) משרים את הבורגול במים חמים כעשר דקות עד שהוא סופח את הנוזלים ומתנפח מעט. מסננים מהמים ומניחים בקערה.
2) משרים את המשמשים במים חמים, לעשר דקות- לריכוך. מסננים.
3) אפשר לקצוץ את המשמשים והשזיפים ואפשר להוסיף אותם בשלמותם לקערה. 
4) מוסיפים גם את הצנוברים לקערה
5) חותכים את הבצל לקוביות גדולות ומוסיפים לקערה
6) מתבלים את תכולת הקערה במלח, פלפל, קינמון (מעט), רבע כוס שמן זית וחצי מכמות הסילאן. מערבבים היטב. 
7) חותכים את הבטטות לקוביות או למקלות ארוכים ועבים ומתחילים לבנות את המנה בתוך השקית, לאורך:
בתחתית השקית מניחים את הבטטות
מעליהן שופכים את תכולת הקערה של הבורגול עם כל הדברים הטובים
מעל הבורגול מסדרים את העופות (חשוב לנקות אותם לפני)
על העופות שופכים תערובת של סילאן עם מעט מים, מלח ופלפל. להכניס את היד ולמרוח אותם היטב כדי שישחימו יפה. 
סוגרים את השקית ומשאירים אותה עומדת בתוך תבנית לתנור. 

אופים בתחתית התנור שחומם מראש ל180 מעלות, כשעתיים. 
אם הכנתם את זה לערב שבת, הנה איך לחמם:
תכינו את השקית מבעוד מועד ותכניסו לתנור שעתיים לפני שבת. כך שזה יסיים בדיוק בכניסת שבת. 
כבו את התנור על העוף, ובהגשה פשוט שפכו את תכולת השקית לקערה ענקית וכל אחד בוחר את ההפתעות שלו.

אופציה נוספת היא להניח את השקית על הפלטה בתוך תבנית עם מעט מים ולכסות במגבת. 
חשוב לא לפתוח לפני ההגשה כי אז העסיסיות מתייבשת. 

שבת שלום(:

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: