מרק אפונה תוניסאי (או: מרק דובים)

סבתא שלי היתה מכינה את זה חריף חריף וקוראת לזה ׳מרק דובים׳.
(אני לא יודעת מי המציא לזה את השם, ותאמינו לי ששאלתי כל עובר אורח)
כל חורף בילדותי הייתי זוללת מרק דובים עם פרוסות של לחם בית בפנים ונמסה לתוך עצמי מרוב חום וחריפות.
כל חורף מאז, אני מנסה לשחזר את הזיכרון שלי ולהכין את המרק המסתורי הזה,
ובכל פעם אני מנסה לדייק עוד קצת בטעמים.
נראה לי שהפעם יצא לי בול.

מצרכים:
1 בצל לבן
1 גזר
כף פפריקה חריפה
1.5 כוסות אפונה יבשה
זר שמיר
מלח
פלפל
שמן זית

קוצצים את הבצל ואת הגזר דק דק ושמים בסיר.
בוזקים שמן זית ומבשלים בסיר פתוח על אש נמוכה עד להשחמה.
מוספים את הפפריקה ומערבבים. מבשלים תוך כדי ערבוב כ3 דקות.
מוסיפים את האפונה והשמיר ומערבבים.
מוסיפים פלפל ומלח וליטר מים ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.
מדי פעם מערבבים, ובמידה הצורך מוסיפים מים.
כשהאפונה רכה ומפורקת טוחנים בבלנדר מוט ומבשלים עוד כמה דקות להסמכה נוספת.

מגישים עם לחם לבן קרוע ומזמינים את הדובים לשבת.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן