מרמומה תוניסאית

11 בינואר 2018

לפעמים אני מתעצלת לדבר.
רגעים שהמחשבה זריזה יותר המילים, ואז נהיה בליל כזה שכדי לסדר אותו החוצה צריך להתאמץ.
אז לפעמים לא בא לי להתאמץ.
כמו כששואלים אותי מה זה "מרמומה".  
אז אני פשוט אומרת- "זה המטבוחה של התוניסאים".
לכל עדה יש את ה'אחת' שלה- מרמומה, מטבוחה, מרדומה או מקבובה- כולן וריאציות לסלט מבושל אדום.
בניגוד למטבוחה, המרמומה היא פשוטה, לא מתהדרת בשלל ירקות ונוצות, אלא מסתפקת רק במה שהכרחי: עגבניות אדומות, פלפל ירוק, ושום.

אבל,
היא צריכה שילטפו אותה כמה שעות טובות ודורשת סבלנות ובישול ארוך.
אם נגשים אליה בלי תלונות- היא מחזירה אהבה עד בלי די.
כל סודה הוא זמן הבישול.
תשאירו אותה על אש קטנה ותנו לה לעשות את שלה במשך 4-5 שעות לפחות, עד שכל הנוזלים מתאדים. 
אפשר ללכת לישון בינתיים, אבל הכי כיף זה לבשל את השבת תוך כדי ומדי פעם להתגנב לסיר ולנגב קצת עם החלה. 


מצרכים:
3 קילו עגבניות בשלות
5-10 פלפלים ירוקים חריפים (תלוי בחריפות הרצויה)
2 ראשי שום
2 כפות פפריקה חריפה או מתוקה
1/2 כף מלח
1 כוס שמן זית

אופן ההכנה:


חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.
חותכים את הפלפלים למקטעים של 2 ס"מ לאורכם.
קולפים את כל שיני השום.
לתוך סיר מתאים שופכים את שמן הזית ומוסיפים את השומים והפלפלים. 
מדליקים את הגז על אש נמוכה ונותנים להם ככה להתרכך כמה דקות טובות. 
חשוב שהאש תהיה נמוכה מאד וזה יתבשל כמו קונפי, ולא ייחרך או יישרף חלילה. 
כהשומים מתחילים להתרכך מוסיפים את הפפריקה ומערבבים. 
כעבור 3 דקות מוסיפים את העגבניות פנימה. 
מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה כ4 שעות תוך כדי ערבוב כל חצי שעה בערך.
כשכל הנוזלים מתאדים (אבל ממש הכל) המרמומה מוכנה. 
מוסיפים את המלח ומבשלים עוד כ10 דקות.

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: