מקלות פרמז'ן

את המתכון הזה קבלתי ממישהי בשוק.
נפגשנו אצל באשר, על הדלפק.
היא ביקשה מרזי שיחתוך לה 400 גרם פרמז'ן
ואני ממש הייתי סקרנית לדעת מה היא הולכת להכין עם כל כך הרבה פרמז'ן.

אתם מכירים אותי,
הייתי שואלת בטוח אם היא לא היתה קוראת לחלל האויר:
"איזה מתכון מעולה זה! כל פעם שיש לי אורחים אני מכינה אותו תיק תק והוא נחטף!"
בקיצור, מפה לשם יצאתי מבאשר עם 200 גרם פרמז'ן ומתכון למקלות פרמז'ן שהיא זכרה בעל פה.

שאלתי אותה אם אפשר לשתף את המתכון עם עוד 30,000 איש שקוראים את הבלוג שלי, והיא ענתה
"ברור. רק אל תשכחי לספר עלי!"

אז עליה סיפרתי, והנה המתכון:

מצרכים:
200 גרם קמח
200 גרם פרמז'ן מגורד (תמיד עדיף לקנות גוש ולגרד בבית)
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 ביצה
2 כפות חלב
אופציונאלי: עלי טימין טרי, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
את הקמח והפרמז'ן מכניסים למיקסר עם וו גיטרה.
מערבלים על מהירות נמוכה ומוסיפים את החמאה.
(אם לא הספקתם להוציא חמאה מבעוד מועד פשוט גרדו אותה כשהיא קרה על פומפיה דקה והכניסו למיקסר).
ממשיכים לערבל ומוסיפים את הביצה והחלב.
מערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.
אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה-שעה.

מחממים תנור ל180 מעלות.
מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
מרדדים את הבצק לעלה דק
(אם רוצים בשלב זה מוסיפים עלי טימין או פלפל שחור גרוס ומרדדים שוב קלות כדי להטמיע את התבלינים בבצק).
חותכים לרצועות באורך הרצוי,
מסדרים בתבנית אפיה ואופים 20-25 דקות או עד להשחמה יפה.
מצננים ומסדרים בצנצנת.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן