מעקודה תוניסאית (כמעט) כמו של סבתא

16 בספטמבר 2018

כשהייתי ילדה היו 2 דברים שסבתא שלי היתה מכינה רק פעם בשנה:
1) מרק עוף
2) מעקודה
את שני אלה מעולם לא אכלנו באף יום בשנה, רק ביום כיפור.

בצאת הצום סבתא שלי היתה מוזגת לכל אחד קערת מרק ובתוכה מניחה חתיכה של מעקודה.
בתור ילדה שנאתי את זה (וגם הייתי מלאה כבר מעוגות שמרים חמות של אמא שלי)
אבל היום אני מתגעגעת.

רגע לפני כיפור, 
אני משתפת אתכם במתכון המעולה שלי למעקודה שהיא קריספית לאללה מבחוץ ונימוחה מבפנים. 
אם תעקבו אחרי ההוראות אחד אחד, תצא לכם מעקודה יפה כמו שלי-

צילום: דרור עינב

מצרכים:
6+2 תפוחי אדמה גדולים
1 כרובית בינונית (או ברוקלי, או 10 קישואים קטנים)
6 בצלים סגולים קטנים 
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
12 ביצים (M)
1 שקית אבקת אפיה
מלח
פלפל שחור
כורכום
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. צולים את הירקות שיכנסו למעקודה: מחממים תנור ל- 250 מעלות בתכנית גריל ובינתיים חותכים 2 תפוחי אדמה לפלחים, מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים ומקלפים את הבצלים הסגולים וחוצים לרבעים.

2. מסדרים את הירקות בתבנית, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מלח גס ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות או עד להשחמה יפה.

3. מכינים פירה: בסיר מבשלים את שאר תפוחי האדמה (6) בקליפתם עד לריכוך. מסננים, מקלפים ומועכים לפירה.

4. מערבבים יחד לבלילה: קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה ומכניסים לקערה גדולה יחד עם הביצים, הפירה (חשוב שלא יהיה חם), התבלינים ואבקת האפיה ומערבבים היטב.

5. מוסיפים לקערה את הכרובית ותפוחי האדמה הצלויים, מפרקים את גלדי הבצלים ומוסיפים גם אותם. מערבבים בעדינות רק עד לאיחוד.

6. מטגנים: מלהיטים מחבת עמוקה עם מכסה כמו סוטאז' בקוטר 22 ס"מ על הגז. כשהמחבת חמה שופכים 1/3 כוס שמן זית, וכשהשמן חם שופכים את הבלילה. סוגרים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-45-50 דקות עד שהמעקוד יציב.

7. הופכים על צלחת, סוחטים לימון וזוללים.

נשיקות וצום קל.

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: