ממתק טופי בייגלה מושחת

12 בדצמבר 2017

אני לא אכביר במילים, רק אומר: תזהרו. 
זה ממתק ממכר ברמות.

המתכון לטופי מבוסס על מתכון של שף ז'אק ג'נה מפריז, שהוא גאון בקרמלים ובמרמלדות. אם יוצא לכם להיות באזור, אל תוותרו על ביקור אצלו, ותזמינו את הטארט אגוזים החלומי שלו. 

עצה מהלב- תקראו את כל המתכון עד הסוף, תכינו לידכם את הכל שקול כולל כלי עבודה ורק אז תתחילו לעבוד.

סרטון עם שלבי ההכנה אפשר לראות כאן: 
https://www.facebook.com/groups/132826040738556/permalink/134714833883010/#

מצרכים:
100 גרם גלוקוז
500 גרם סוכר
250 גרם שמנת 
5 גרם מלח ים 
300 גרם חמאה בטמפ החדר

200-400 גרם בייגלה
200 גרם שוקולד מריר איכותי וקצוץ

אופן ההכנה:
שוקלים את הסוכר והגלוקוז לתוך מחבת.
כעבור כמה דק מתחילים לערבב עם כף עץ בתנועות קיפול.
כל ערבוב מניחים את הכף ונונים לקרמל קצת לקרות מעצמו. 
כאשר רוב הסוכר נמס עוברים למטריפה חסינת חום. 

במקביל להכנת הקרמל- מחממים את השמנת המתוקה עם המלח לסף רתיחה. כשהקרמל מוכן (מקבל צבע ענברי ויפה, והוא חלק ללא גושי סוכר) – שופכים בזרם דק ובהדרגה את השמנת לתוך הקרמל תוך כדי טריפה מתמדת עד שהתערובת מתאחדת והופכת מגרה. 
מבשלים עד לאיחוד, וכשנוצרות בועות גדולות מכבים את האש ונותנים לקרמל דקה להרגע.  
זורקים פנימה את קוביות החמאה בהדרגה- זורקים 3 ומערבבים להמסה, זורקים עוד 3 ומערבבים וכן הלאה.

מצפים תבנית קירור בניילון נצמד ומסדרים עליה שכבה יפה של בייגלה ושוקולד איכותי קצוץ.
והנה הגיע הכיף-
שופכים את הקרמל (כשהוא עוד חם) על הבייגלה והשוקולד, נותנים לו דקה להתפזר בצורה אחידה ומצננים במקרר (או במקפיא).
חותכים לריבועים ומצפים בנייר צלופן. או שלא.

שומרים במקרר עד שבועיים (אבל נראה אתכם משאירים את זה יותר מיום)

מחכה לתמונות שלכם!!!

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: