לחמניות שום ובזיליקום מקמח כוסמין

15 במרץ 2018

נגמר פורים (ברוך ה') ומתחילים להתכונן לפסח (על מי אני עובדת? עוד לא הרמתי חצי סמרטוט..)
יש מצב שפסח הוא החג האהוב עלי ולו רק בגלל המאכלים שלו: 
תבשיל של אורז עם כבש, תבשיל של פול טרי עם כבש, תבשיל של אפונה עם כבש, פקיילה עם כבש,  קציצות עם כבש ועוד (רק חסר קוסקוס עם כבש).. אני חולה על בשר כבש, ובהזדמנות אספר לכם חוויות מילדותי עטירת אזני הכבשים. 
אין לי בעיה שלא אוכלים לחם, אני חולה על מצות, וכל שנה אני מגלה שאפשר להכין מהן דברים מדהימים (אפילו בריק! אל תדאגו יהיה מתכון..) 
בכל אופן, יש גם משהו כיף בכל ההכנות לפני החג הזה.
לפתוח את הארון כל צהריים ולהחליט מה לבשל רק מתוך מה שיש בו וצריך להיאכל, קצת כמו משימה במאסטר שף, גם אם זה אומר שכל יום מעתה עד פסח אוכלים פתיתים.. 
בשנה שעברה נתקעתי עם המון קמח כוסמין, והחלטתי לנסות להכין ממנו פוקאצ'ות. 
הבצק יצא להיט, כל כך טוב, שהשתמשתי בו גם עבור הלחמניות הללו. 
זה קל, זה טעים וזה מחסל לכם קילו קמח כוסמין בלי שתשימו לב. 

מצרכים:
לבצק:
1 קילו קמח כוסמין (אפשר גם 70%)
חצי כוס סוכר (100 ג)
2 כפות גדושות שמרים יבשים
600 גרם מים 
1 כפית מלח
רבע כוס שמן 

לתערובת שום ובזיליקום:
חצי צרור עלי בזיליקום קצוצים
ראש שום כתוש 
מלח
פלפל
שמן זית בנדיבות 

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, סוכר ושמרים. 
מוסיפים את המים בהדרגה וכשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים שת שמן הזית והמלח.
לשים כ8-10 דקות ליצירת בצק רך. 
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.
"מפילים את הבצק" (מורידים לו את הנפח ואת האויר בעדינות) ומתפיחים בשנית. 

מחממים תנור ל220 מעלות.

כשהבצק תפח בשנית מחלקים אותו לחלקים בגודל הרצוי. 
אם רוצים לחמניות קטנות קורצים עיגולים קטנים, אם רוצים לחמניות גדולות או חלה, קורצים בהתאם. 
תראו בתמונה, חתכתי בצורה הכי לא מדוייקת, וזה בסדר תכף נסדר את זה בגלגול. 

בקערה מערבבים את כל חומרי המלית, כך שהשמן יכסה את השום והבזיליקום. 
מכניסים כל כדור בצק לשמן, מותחים ומגלגלים בעדינות לצורת קשירה.
מסדרים בתבנית ואופים עד להשחמה. 

לבריאות יקרים (:

 

 

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: