לחמניות שום ובזיליקום מקמח כוסמין

15 במרץ 2018

נגמר פורים (ברוך ה') ומתחילים להתכונן לפסח (על מי אני עובדת? עוד לא הרמתי חצי סמרטוט..)
יש מצב שפסח הוא החג האהוב עלי ולו רק בגלל המאכלים שלו: 
תבשיל של אורז עם כבש, תבשיל של פול טרי עם כבש, תבשיל של אפונה עם כבש, פקיילה עם כבש,  קציצות עם כבש ועוד (רק חסר קוסקוס עם כבש).. אני חולה על בשר כבש, ובהזדמנות אספר לכם חוויות מילדותי עטירת אזני הכבשים. 
אין לי בעיה שלא אוכלים לחם, אני חולה על מצות, וכל שנה אני מגלה שאפשר להכין מהן דברים מדהימים (אפילו בריק! אל תדאגו יהיה מתכון..) 
בכל אופן, יש גם משהו כיף בכל ההכנות לפני החג הזה.
לפתוח את הארון כל צהריים ולהחליט מה לבשל רק מתוך מה שיש בו וצריך להיאכל, קצת כמו משימה במאסטר שף, גם אם זה אומר שכל יום מעתה עד פסח אוכלים פתיתים.. 
בשנה שעברה נתקעתי עם המון קמח כוסמין, והחלטתי לנסות להכין ממנו פוקאצ'ות. 
הבצק יצא להיט, כל כך טוב, שהשתמשתי בו גם עבור הלחמניות הללו. 
זה קל, זה טעים וזה מחסל לכם קילו קמח כוסמין בלי שתשימו לב. 

מצרכים:
לבצק:
1 קילו קמח כוסמין (אפשר גם 70%)
חצי כוס סוכר (100 ג)
2 כפות גדושות שמרים יבשים
600 גרם מים 
1 כפית מלח
רבע כוס שמן 

לתערובת שום ובזיליקום:
חצי צרור עלי בזיליקום קצוצים
ראש שום כתוש 
מלח
פלפל
שמן זית בנדיבות 

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, סוכר ושמרים. 
מוסיפים את המים בהדרגה וכשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים שת שמן הזית והמלח.
לשים כ8-10 דקות ליצירת בצק רך. 
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.
"מפילים את הבצק" (מורידים לו את הנפח ואת האויר בעדינות) ומתפיחים בשנית. 

מחממים תנור ל220 מעלות.

כשהבצק תפח בשנית מחלקים אותו לחלקים בגודל הרצוי. 
אם רוצים לחמניות קטנות קורצים עיגולים קטנים, אם רוצים לחמניות גדולות או חלה, קורצים בהתאם. 
תראו בתמונה, חתכתי בצורה הכי לא מדוייקת, וזה בסדר תכף נסדר את זה בגלגול. 

בקערה מערבבים את כל חומרי המלית, כך שהשמן יכסה את השום והבזיליקום. 
מכניסים כל כדור בצק לשמן, מותחים ומגלגלים בעדינות לצורת קשירה.
מסדרים בתבנית ואופים עד להשחמה. 

לבריאות יקרים (:

 

 

אולי יעניין אותך גם:

תבשיל חגיגי של טלה עם פול וכרישה

תאריך פרסום: 28 במרץ 2018
אתם כבר מכירים את הסיפורים שלי לפני פסח.. איך סבתא שלי היתה יושבת על דליים הפוכים במרפסת הגדולה ומחכה לשוחט.  ואז היא היתה מפרידה וחותכת לחלקים השונים ומנקה עם צינור וממיינת לדליים דליים.  (מי שרוצה את התיאור המלא מוזמן לכתוב לי..)  והטלה הזה  היה מעדני עולם על שולחן החגים שלנו.  תבשילים על גבי תבשילים, ממולאים, עסבנות ומה לא?  אלה זיכרונות ילדותי שאין להם תחליף, ובכל שנה מחדש עולים בי ומעלים בי געגוע לכבשים של פעם ולסבתות של פעם. ביום ראשון של חול המועד, רצה ה׳ ואנחנו עושים ברית לתינוק החדש והמתוק שלנו.  בגלל שזה חול המועד כל התכניות והתכנונים שהיו לי לגבי הברית פרחו באויר. דברתי עם גיסי בטלפון, חשבנו על אנשים שיכולים להכין את האוכל לברית. ואז הוא אמר לי - תשחטי כבש!  לרגע חשבתי על זה ברצינות.  ואז נזכרתי שאני כבר לא ילדה במושב תוניסאי סגור לפני 25 שנה.  (אז אמא שלי תכין את האוכל)      מצרכים: 1.5 קילו כתף טלה חתוכה לקוביות (עם העצם)  2 כרישות  2 כוסות פול טרי מקולף חופן פטרוזיליה חופן כוסברה מעט שמיר (לא חובה)  2 עגבניות אדומות  כף פפריקה  חצי כף פלפל שחור כפית מלח גס שמן זית  אופן ההכנה:  מושחים את קוביות הבשר בשמן זית, מלח גס ופלפל גרוס.  מלהיטים סיר רחב ו״סוגרים״ את הבשר מכל הכיוונים.  מוציאים את הבשר לקערה ומניחים בצד. חותכים את הכרישה לפסים באורך אצבע ומניחים באותו הסיר עם מעט שמן זית.  סוגרים את הסיר ומאדים על אש קטנה.  כשהכרישה מתרככת ומזהיבה מוסיפים את הפול. קוצצים את הירק ומוסיפים פנימה. חותכים את העגבניה לפלחים ומוסיפים. מערבבים יחד עם התבלינים ומאדים בסיר סגור כעשרים דקות. מוסיפים את קוביות הבשר ומערבבים היטב. מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים (או עד שהבשר מתרכך לגמרי).  לרציניים בלבד: כשהבשר מוכן אפשר להוסיף כוס מים וכוס אורז ולבשל יחד עוד כחצי שעה. מעדן מלכים.         
קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: