כדורי פירה קראנצ'ים במילוי פטריות ופרמז'ן

8 במאי 2018

כל הסיפור הקולינרי שלי הוא חשקים: בא לי משהו, אז אני אוכל אותו. 
יש ימים שלמים שעוברים עלי כשאני אוכלת רק מתוק. ימים שלמים של חלב עם קורנפלקס. ימים שלמים עם הקציצות של אלון. 
כמו אתמול, 
התחשקה לי עוגת גבינה פירורים.
אני על הספה, מניקה, מחפשת עם מי לפטפט.
כתבתי לקרן בדיוק מה שבא לי והופ, כל הערב ביליתי צמוד צמוד עם העוגה הטעימה, רק אני היא, מדי פעם אלון הצטרף (בארי רק גנב את התותים).
במקרה הטוב, כשבא לי משהו אני אכין אותו
אבל אם אין לי חשק להכין- אני פשוט אהפוך עולמות כדי שאיכשהו זה יגיע אלי. 

אני זוכרת, כשהיינו צעירים ונטולי דאגות, כל לילה הייתי משגעת את אלון עם ג'וק חדש. 
הרבה פעמים פשוט התחשקה לי עוגת שוקולד שווה אז היינו הופכים את הבלוג של עוגיונט, הלוך וחזור עד שמצאה נפשי את שאהבה, ולתוך הלילה היינו בוחשים, מקפלים ואופים.
לפנות בוקר, כשהעוגה היתה מוכנה, אכלנו ביס קטן ועלינו לישון. 

אני יודעת שזה ילדותי, וזה גם כנראה הגיעה משם, 
אבל מודה שיש בזה גם המון כיף.

אתמול, לפני שהתחשקה לי עוגת גבינה פירורים, התחשק לי להכין פירה עם פטריות. 
ירד גשם, אז כתבתי לרמזי הירקן הנאמן שלי שישלח לי פטריות.
הוא אמר לי, אני לא יכול לשלוח מישהו רק בשביל פטריות. 
אז עשיתי לו רשימה ארוכה של ירקות ופירות שאני לא צריכה רק כדי שישלח לי פטריות והחשק שלי יבוא על סיפוקו. 
אח"כ כתבתי לאיתמר מהסופר שוק שישלח לי פרמז'ן, הוא אמר לי, תבואי לקחת? 
כתבתי לרמזי שילך לסופר שוק להביא גם פרמז'ן.
כפרה עליו, הוא הביא הכל.

אבל עד שזה הגיע עפתי בדמיונות, וזה מה שיצא לי.

 

 

 

 

 

 

מצרכים (כ-15 כדורים):
6 תפוחי אדמה גדולים 
1 בצל סגול גדול
1 סלסלה פטריות שמפניון
1 סלסלה פטריות פורטבלו 
כמה עלי בזיליקום
כמה עלי טימין (אופציונאלי)
מלח
פלפל
50 גרם פרמז'ן מגורד
30 גרם חמאה

פירורי לחם
ביצה
שמן לטיגון עמוק 

אופן ההכנה:
מחממים תנור למצב עליון תחתון על 250 מעלות.
מכניסים את תפוחי האדמה בשלמותם, עם קליפתם ואופים עד לריכוך של ממש. 
קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת על אש גבוהה.
קוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבת. 
מקפיצים כך כ6-7 דקות עד שהפטריות נצרבות (חשוב לא לבשל יותר מדי כי אז הם יגירו נוזלים ויהיה לנו מרק פטריות).
מוסיפים מלח פלפל, טימין ובזיליקום ומערבבים. מצננים לגמרי. 

כשתפוחי האדמה רכים, מקלפים אותם ומועכים לפירה. 
כדי להעמיק טעמים אפשר להשאיר מעט מהקליפה השרופה בתוך הפירה.
מוסיפים את החמאה ומערבבים לפירה חלק עד שהיא נמסה ונטמעת בתוכו. 

כשהפטריות כבר לא חמות בכלל מוסיפים לתוכן את הפרמז'ן ומערבבים. 

לוקחים מעט מן הפירה ומשטחים על היד, מניחים כף מתערובת הפטריות וסוגרים לכדור (כמו שממלאים קובה). 
מגלגלים את הכדור ומעבירים מיד ליד כדי להדק אותו היטב.
טובלים את הכדורים בביצה ואז בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק רותח 30 שניות מכל צד. 

לציפוי פריך של החיים– תגלגלו את הכדורים בפירורי לחם, ואז בביצה ושוב בפירורי לחם.
לכדורים פרווה–  החליפו את החמאה במעט שמן זית וותרו על הפרמזן. 

 

 

 

 

 

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: