טראפלס שוקולד לבן, שקדים וטונקה

7 בדצמבר 2016

פעם מזמן לקחתי קורס עם ערן שוורצברד בן גורמה.

זה היה קורס בן כמה שעות ולמדנו בו כל מיני דברים מהממים, אבל את הכל השארתי מאחור.

מכל הדברים החדשים שלמדתי, היה רק טעם אחד שעצר את עולמי ועתק את נשמתי ולקחתי איתי: טעם פולי הטונקה.

הטונקה הוא בעצם זרע של עץ ממשפחת האפונים, הוא גדל באיים הקריביים ויש לו טעמים עזים של וניל, קינמון, אניס, שקדים וציפורן. יש לו ריח ניחוח וארומה מדויקת, משתמשים בו גם לתעשיית הבשמים וגם להכנת גלידות. הוא משתלב מדהים עם טעמים של שוקולד- אני הכי אוהבת אותו עם שוקולד לבן, אבל גם המריר מחמיא לו מאד.

בעקרון אומרים עליו שהוא די מסוכן, כי יש בו ריכוז גבוה של חומר שמונע קרישה (בארה"ב הוא אסור לשימוש), אבל אם משתמשים בו נכון ובמידה הוא מהמם.

השימוש בו דומה מאד לשימוש באגוז מוסקט- מגרדים אותו לתוך נוזל, ומבשלים יחד כדי להוציא את הטעמים.

ומה הכי כיף? שהריח של הטונקה המגורד נדבק בקירות הבית למשך ימים ארוכים וזה כל כך נעים ומגרה!

אז הנה, מתכון מטריף לטראפלס עם טונקה שלא תצליחו להפסיק לנשנש!

 

 

טראפלס שוקולד לבן, טונקה ושקדים:

250 גרם שוקולד לבן קצוץ

70 גרם שמנת מתוקה

2 כפות ליקר אמרטו

קורט מלח

מעט גרידה מפול טונקה

200 גר' שקדים קלויים וטחונים לאבקה

 

מניחים בסיר קטן את השמנת המתוקה ומגרדים לתוכה קצת פחות מרבע פול טונקה. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מעבירים את השמנת והשוקולד הלבן לקערה חסינת חום וממיסים על בן מארי. כשהכל נמס- מוסיפים מלח וליקר אמרטו ומערבבים היטב היטב עד שאחיד.

מצפים צלחת בניילון נצמד, ושופכים עליו את השוקולד הלבן. מצננים במקפיא כשעתיים, עד שהשוקולד מתקשה.

חותכים לריבועים שווים, מגלגלים כל ריבוע לכדור ומצפים באבקת שקדים.

שומרים בקירור עד שבועיים.

 

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: