חצילונים ממולאים טלה ותבלינים

23 בנובמבר 2017
לפני שנים רבות הייתי נוסעת כל יום שלישי לכפר שמריהו, לבית של משפחה מתוקה ממש.
זה היה עוד בימים שגרנו בתוך השוק. 
הייתי מתעוררת ב6:00 לפנות בוקר, ובדרך לאוטו אוספת בייגלס ירושלמיים שרק יצאו מהתנור. 
בימים טובים הייתי מצליחה להגיע אליהם לפני שהילדים יצאו לבית הספר, וכמה זה היה מרגש אותם לתת ביס בבייגל הטרי הזה. 
 
אחת לשבוע הייתי מגיעה אליהם ומעמידה סירים לימים הבאים. 
היתה לי יד חופשית להכין מה שרציתי, אבל תמיד היו גם את הסירים הקבועים: סיר דגים חריף וסיר חצילונים ממולאים (אה, וגם שניצלים).
עבדתי שם קרוב לשנתיים (עד שבארי נולד) ומרגע שעזבתי לא הכנתי יותר את המטעמים שהייתי מכינה אצלם. כי זה כיף לבשל, אבל כשעושים כל שבוע את אותו הדבר, זה משמעם. לרוקן חצילים הפכה בשבילי מלאכה נוראית ומפרכת. 
 
לפני שבועיים, הגיעה אלינו קבוצה של אנשים סודיים, והחלטתי להכין עבורם את החצילונים. 
קבוצות של אנשים סודיים, תמיד רוצות שהאוכל יהיה הכי מיוחד, ותמיד אוכלות הכי פחות. 
כי האוכל הוא רק תירוץ, וכל מה שקורה סביב השולחן זה עסקים ברומו של עולם. 
אבל הם, הם טרפו את החצילונים האלה ללא הכר
ואני נמסתי. 
(ואתם זכיתם במתכון)
 
במקור, זהו מתכון של שף רפי כהן, שעבר כל השנים האלה גלגולים והתאמות, דרך כל מיני פסטיבלים וארצות, עד שהגיע לדבר הזה- חצילונים ממולאים מבושלים בתוך רוטב שהוא בעצם ציר של ירקות. מרק. חצילונים מבושלים בתוך מרק. זה לא מתכון קלאסי, אבל הוא הכי טעים שאני מכירה. החצילים יוצאים רכים והבשר נמס בפה. 
 
 
 
 
 
 
 
מצרכים:
30 חצילונים 
 
למילוי:
חצי קילו בשר טלה טחון 
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום כתושות
חצי כפית קינמון
חצי כפית מוסקט
חצי כפית כמון
כוס עלי פטרוזיליה שטופים וקצוצים
פרוסת לחם לבן שהושרתה במים ונסחטה
קצת שמן זית
מלח פלפל
 
לציפוי וטיגון:
2-3 ביצים
כוס קמח
שמן זית 
 
לרוטב:
רבע כוס שמן זית
כף פפריקה
כפית כורכום
6 שיני שום פרוסות
2 גזרים חתוכים גס
3 גבעולי סלרי
2 גבעולי טימין 
מלח 
פלפל
 
מערבבים היטב את כל חומרי המילוי ומניחים בצד. 
בעזרת קולפן מקלפים את החצילונים כמו זברה (ראו תמונה). לא מורידים להם את הראש, זה יפה ומקל על העבודה. 
בעזרת סכין חדה יוצרים פנס לאורך החציל ולאט לאט מרוקנים אותו. 
ממלאים את החצילונים במילוי. 
משקשקים את הביצים, מוסיפים מעט מלח.
טובלים את החצילונים הממולאים בביצים ואז בקמח. 
מחממים שמן זית במחבת (בערך 3-4 ס"מ) ומטגנים את החצילונים מכל הכיוונים. מעבירים למסננת. 
 
מכינים את הרוטב:
בסיר רחב ועמוק מניחים שמן זית ואת פרוסות השום ומדליקים את הגז על אש קטנה. 
מטגנים קלות ומוסיפים את הפפריקה והכורכום. מערבבים היטב. 
מוסיפים את הגזרים ואז מים, בערך ליטר וחצי. 
מוסיפים את הסלרי והטימין, מלח ופלפל ומבשלים כשעה.
 
בשלב הזה יש 2 אופציות:
1) להכניס בעדינות את החצילונים לסיר ולבשל על אש נמוכה כשעה וחצי עד שרוב הנוזלים מצטמצמים.
2) לסדר את החצילונים בסיר נפרד- רחב ושטוח, ומעליהם לשפוך את הציר בעדינות, ואז לבשל כשעה וחצי עד שרוב הנוזלים מצטמצמים. 
שתי האופציות יוצאות מצויין. 
 
נשיקות. 
קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: