הפנקייקים של אלון. מתכון לפנתיאון.

את הפוסט הזה אני מקדישה לאלון.
לא בקטע דרמטי,
פשוט אני רוצה להגיד לו תודה.

גם על זה שהוא אבא עולמי ובעל מהחלומות, אבל בעיקר על המתכון הזה שהוא נכס.

כל בית נורמלי מורכב מהנכסים שהאשה הביאה איתה ומאלה שהגבר הביא איתו.
אלון הביא את אמא שלו, ומתכון לפנקייקים
(אני הבאתי את כל השאר)

תמיד כששאולים את אלון מה המחיר שהוא משלם בכך שהוא נשוי לאישה דתיה הוא עונה-
העובדה שהוא לא יכול להכין פנקייקים לילדים בשבת בבוקר.
הוא ממש אוהב להכין פנקייקים, כי הוא ממש טוב בזה. ממש.
אז במקום כל שבת הוא מכין לנו "רק" בימי ההולדת.
כל מי שגר בבית שלנו ויש לו יומולדת, מתעורר בבוקר לכל מיני בלונים וריח של סוכר נמס.

מהפעם הראשונה שהכין לי פנקייקים הוא קיבל את התואר "קיסר הפנקייקים"
ובצדק: הפנקייקים שלו פשוט מעולים.
עם קליפה דקה דקה ופציחה מבחוץ
ורכים וקרמליים מבפנים.

אני מעדיפה את הפנקייק שלי עם פירות ושמנת חמוצה
אלון מעדיף את שלו עם טחינה גולמית ומייפל
ובארי מעדיף את שלו ככה נקיים, בלי כלום
(לגבי שקודו, טרם התגבש מידע רלוונטי).

אז סוף סוף התיישבתי לכתוב לכם את המתכון לפנקייקים של אלון.
ולמה עכשיו?
כי מחר מתחיל החופש הגדול,
ושיהיה לנו בהצלחה עם הילדים.
וחוצמזה שהשבוע נכסים לחודש היומולדת שלי!
וחומזה שהחלה עונת המנגו ואין יותר טעים ממנגו צלוי במייפל- נשבעת שאתם הולכים להתמכר!

פרוייקט בשיתוף תנובה.

מצרכים (כ-12 פנקייקים):
2 כוסות משקה קוקוס שקדים של תנובה
2 כוסות קמח
2 ביצים
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות סוכר
3 כפות שמן
כפית תמצית וניל אמיתית
קורט מלח

קצפת קוקוס וניל:
פחית קרם קוקוס מעל 19% שומן קר  (או שמנת מתוקה אם לא רוצים פרווה)
מקל וניל
1 כף אבק סוכר

מנגו צלוי במייפל:
1 מנגו בשל אבל לא רך
רבע כוס מייפל אמיתי (לא "סירופ בטעם")
מעט עלי נענע קטנים

אופן ההכנה:
מכינים את הפנקייקים:

טורפים את כל החומרים יחד בקערה עד שנעלמים כל הגושים והבלילה חלקה.
מחממים מחבת פנקייקים* על חום נמוך ובעזרת מצקת שופכים מהבלילה לתוך המחבת.
כשבועות מתחילות לכסות את כל הפנקייק, הופכים אותו לצד השני בעזרת לקקן או כלי מתאים אחר.

*לא חובה להתשמש במחבת פנקייקים, זה פשוט עוזר ליצור פנקייקים אחידים בגודלם ובגובהם.

למנגו הצלוי:
מדליקים תנור על תכנית גריל 220 מעלות.
מקלפים את המנגו בקולפן וחותכים לקוביות של 1 ס"מ בערך.
מערבבים יחד עם המייפל ומכניסים לתנור רק כשהוא חם.
צולים עד להשחמה יפה של המנגו ומצננים.

לקצפת קוקוס וניל:
פותחים את הפחית הקרה ובעזרת כף מוציאים רק את החלק הלבן הקשה (בלי החלק השקוף הנוזלי) לתוך קערת המיקסר.
מוסיפים את תכולת מקל הוניל והאבקת הסוכר ומקציפים עד לקצפת יציבה אך רכה.

מורחים על כל פנקייק מעט מהקצפת ומסדרים מנגו צלוי או טרי.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן