גלילות חציל במילוי גבינת עיזים

15 באוקטובר 2017

אנחנו בחופש.

אני כותבת לכם מתוך בית מדהים ביופיו בקיטי, קפריסין.

מאחוריי, רחוק רחוק, מטע זיתים שאפשר ללכת בו לאיבוד

אחריו בריכה מפנקת מצופה אבן מלאה מתנפחים ובארי משפריץ מים וצוחק

אחרי הבריכה דשא רחב ידיים

אחרי הדשא מרפסת שטופת שמש וקוקטייל שאלון הכין

אחרי המרפסת- מטבח

ובתוכו אני.

תנו לי רק להישאר כאן ולבשל כל חיי לגברים הרעבים שיוצאים ונכנסים את הבית.

 

למתכון:

2 חצילים יפים

1 גליל גבינת עיזים

2 כדורי מוצרלה גדולים (לא בייבי)

100 גרם פרמז'ן מגורד

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

10 עלי בזיליקום קצוצים

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

פירורי לחם

3 ביצים

שמן לטיגון עמוק

 

 פורסים את החצילים לפרוסות דקות דקות, הכי דקות שתוכלו (זה חשוב כדי שהם יעברו טיגון טוב ולא חלקי). מסדרים את פרוסות החצילים במגש גדול ומפזרים מלח גס מעליהם- בערך 2 כפות.

נותנים לחצילים להזיע ולהגיר נוזלים במשך כשעה. שוטפים אותם היטב ומנגבים אותם היטב במגבת נקייה או נייר סופג.

ערבבו בקערה את כל סוגי הגבינות (את כדורי המוצרלה לפורר בידיים או לגרד בפומפיה גסה), יחד עם האגוזים, הבזיליקום והתבלינים לתערובת אחידה ורכה.

מסדרים מגש עם פירורי לחם וקערה עם ביצים מקושקשות.

ממלאים כל פרוסת חציל בכף וחצי מהמלית ומגלגלים רק עד שהחציל נסגר (כלומר, שתהיה שכבה אחת בלבד של חציל). מהדקים היטב, טובלים בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.

מסדרים כך את כל המגש ולבסוף מטגנים שמן עמוק לא מאד חם. אוכלים כשזה חם.

טיפ 1: אם פרוסות החציל שלכם לא דקות מספיק, אפשר לאחר הייבוש לרדד אותן עם מערוך.

טיפ 2: אם אתם רוצים שיצאו לכם גלילות חתיכות כמו בתמונה- לאחר הגלגול (לפני הביצה) חתכו את השוליים של הגליל עם סכין חדה.

טיפ 3: אפשר לטגן מראש ולחמם בתנור על 200 מעלות כעשר דקות לפני ההגשה.

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: