בריק מצה גאוני של אסתר ממו

21 באפריל 2019

עזבו סיפורים, אתם בטח כבר רעבים מהחג הזה
(למה בעצם? 
גם אתם לא אוכלים קטניות או מצה שרויה ואתם לא חבדניקים, אז יש לכם מלא ירקות, מלא בשרים, ומלא נוטלה, מה כבר יכול להיות רע?)

בכל אופן, 
את המתכון הגאוני הזה (ואני מבטיחה לכם שאם תעקבו אחרי ההוראות יצא לכם טעים כמו המקור) הכרתי בנחל הקיבוצים.
נסענו כל המשפחה ללילה.
בבוקר התלבטו מה להכין וגיסי סיפר שאמא שלו מכינה בריק מצות. 
הייתי סקפטית, אתם יודעים, אבל זה להיט. 
פשוט להיט היסטרי. 
ושתדעו שאני מחכה לתמונות!

 

רגע לפני:
על מידת העשיה של הביצה אפשר לשלוט- 
אם אתם אוהבים חלמון נוטף, טגנו את הבריק בשמן חם מאד (180מעלות)
אם אתם אוהבים חלמון קשה (כמוני)- הנמיכו את האש ותנו לבריק עוד זמן טיגון. 

מצרכים (ל-10 מנות בריק)
10 מצות
10 ביצים
זר כוסברה
מלח דק
פלפל שחור
שמן לטיגון עמוק

האריסה בצד.

אופן ההכנה:
מרטיבים את המצות תחת הברז ועוטפים במגבת לחה. 
מניחים בצד חצי שעה.
(חשוב להרטיב את המצות היטב רק כך הן יהיו גמישות ולא ישברו בשלב הקיפול)

בינתיים קוצצים את הכוסברה. 
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב (לפחות ברוחב של מצה).
לוקחים מצה אחת מהערימה ומניחים על הצלחת עמוקה (מטרת הצלחת העמוקה היא ליצור שקע קל במרכז המצב לתוכו נשבור את הביצה)
שוברים פנימה ביצה, מפזרים כוסברה קצוצה, מלח ופלפל.
מקפלים את המצה בזהירות ומכניסים לשמן החם. 
שימו לב שהביצה לא בורחת לכם מהצדדים (בדיוק כמו שעושים עם עלי בריק רגילים)
מטגנים משני הצדדים, מורחים האריסה וזוללים. 

מחר בבוקר מתכון חדש לחול המועד: פנקייקים כשרים לפסח!

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: