בקלאווה מגולגלת

3 בדצמבר 2017

כששואלים את אלון איזו עדה הוא- יש לו תשובה קבועה "חצי יווני חצי מרוקאי, אבל בתכל'ס- קיבוצניק".
יש משהו בלגדול בקיבוץ שלא באמת משאיר מקום לעדה מלבד הקיבוץ עצמו. 
כשרק הכרנו, אלון בשבילי היה אשכנזי. לא משנה שסבא וסבתא שלו חיו במרקש רוב חייהם.

אחרי החתונה, החלטנו לנסוע לירח דבש במרוקו. כבר במטוס הבנו שהטיול הזה הולך לטלטל אותנו.
ביקרנו בקברי צדיקים נידחים, בוקר שלם חיפשנו (ומצאנו!) את הבית של סבא וסבתא שלו, קנינו בערך חצי מהשוק במרקש, אכלנו אוכל מעורר שורשים ופגשנו המון יהודים מרוקאים שחיים את החלום. 

אבל יותר מהכל- ריחפנו בתוך עולם אחר, של אותיות מסתלסלות וסיפורים שהם אגדה עבורנו ומציאות לכל דבר  עבור האנשים שפגשנו. היינו בעננים.

 אפשר לכתוב לספר שלם רק על שעברנו שם (ואולי זה עוד יקרה), אבל בינתיים בחרנו להביא לכם מתכון לבקלאווה שלמדנו בציון של רבי יחיא בן ברוך בוארזזת – קריספית ומטלטלת חושים, כמו החוויה שהיתה לנו שם.

לינק לסרטון שממחיש את כל שלבי ההכנה: 
https://www.youtube.com/watch?v=dwZLf3BkpAc

מצרכים:

1 חבילה עלי פילו שהופשרו לילה במקרר
שמן למריחה (או 100 גרם חמאה אם אין לכם עניין שזה יהיה פרווה)
6 כפות פיסטוק טחון
6 כפות אגוזי לוז טחונים
6 כפות שקדים טחונים
3 כפות סוכר
חצי כפית קינמון

לסירופ:

2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
2 פרוסות קלמנטינה או תפוז

עזרים: מקל תופים או ענף בעובי של עיפרון וחצי.

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את האגוזים הטחונים עם הסוכר והקינמון.
מוצאים את עלי הפילו מהמקרר ופותחים על משטח עבודה.
(כשעובדים עם בצק פילו חשוב מאד לכסות במגבת לחה את יתרת הבצק שמחכה בצד, אחרת הוא יתייבש בקלות וזה ישפיע מאד על התוצר הסופי).

חותכים את העלים לצורת ריבוע (אורך ורוחב שווים).
משחררים עלי אחד מהחבילה ומורחים אותו בשמן (או חמאה מומסת).
מניחים את המקל הארוך בפאה הקרובה אלינו ומכסים אותו בבצק (כ5 ס"מ).
מפזרים על העלה שכבה יפה ואחידה מתערובת האגוזים ומגלגלים את פילו על המקל- גלגול מהודק ככל האפשר, לרולדה עד הסוף. (ראו תמונה)

 

 

 

 

 

לוקחים עלה פילו נוסף, מורחים אותו בשמן ומגלגלים אותו מסביב לרולדה עם האגוזים.
חשוב ממש להדק היטב.
חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ ומסדרים את הפרוסות בתבנית במצב מאוזן.

 

 

 

 

 

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, כ20 דקות עד שהפילו משחים היטב (לא להפתות להוציא לפני- הפריכות חשובה כאן!)

בזמן שהבקלאוות (איזו מילה מעצבנת לכתוב!) בתנור מכינים את הסירופ-
מכניסים את כל חומרי בסירופ לסיר ומבשלים על אש גבוהה עד שכל הסוכר נמס. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך אך לא מאד (איך יודעים? מכניסים כף מתכת ומוציאים- אם הכף מצופה בסירופ- הוא מוכן!

מוציאים את הבקלאוות מהתנור, ובעודן רותחות שופכים עליהן את הסירופ בעזרת כף (בערף כף סירופ אחת על כל בקלאווה).

זהירות זה ממכר!

את כל הצילומים בפוסט הזה צילם דניאל לילה המוכשר. 

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: