בואיקוס חלומיים לצאת כיפור

15 בספטמבר 2018

לא ארחיב במילים
כי זה באמת אחד המתכונים 
הקצרים והקלים 
גם הוא מבית היוצר המופלא של קדוש 
ואין צורך לעשות עניין-

שולחים את הבעל לסופר עם רשימה:
קמח תופח
ביצים
גבינה לבנה
קשקבל
פטה
חמאה
שומשום

זה רוב העבודה.
כי ברגע שהבעל הגיע הביתה
שופכים את כל המצרכים לתוך קערה
מערבבים לבצק אחיד
מרדדים
מקררים
מורחים בביצה ושומשום
ואופים.

עכשיו מה כיף?
שאפשר את כל ההכנות המוקדמות (הסופר, הקערה, הביצה וכו) לעשות כבר לפני הצום ולשמור במקרר.
ואז, בצאת הצום, רגע לפני שהבעל חוזר מבית הכנסת, לחמם את התנור
ואחרי הקפה הראשון, אפשר לפתוח את הארוחה עם בואיקוס חמים חמים שרק יצאו מהתנור.

רגע חשוב: בגלל אבקת האפיה שבתוך הבצק הוא עשוי טיפה להשחיר במקרר, קרן מוסרת: אל דאגה, זה בסדר גמור
רגע חשוב 2: אפשר לשחק עם הגבינות- את הגבינה הלבנה אפשר להחליף בגבינה רכה אחרת, את הפטה בבולגרית, ואת הקשקבל בפרמז'ן ואפילו, לא עלינו, בגבינה צהובה מגורדת. 
רגע חשוב 3: אם לא בא לכם לקרר, לרדד ולקרוץ- אפשר פשוט לגלגל כדורים קטנים מהבצק בידיים רטובות. זה יוצא פחות יפה אבל לא פחות טעים. 


בואיקוס מושלמים של קדוש:

מצרכים (לכ-20 יחידות):
350 גרם קמח תופח
1 גבינה לבנה (250 גרם)
100 גרם חמאה
200 גרם קשקבל מגורד
100 גרם פטה
1 ביצה
1 חלמון

לציפוי:
1 ביצה
שומשום

אופן ההכנה:
שמים את הקמח בקערה.
בעזרת פומפיה מגרדים את החמאה פנימה ומערבבים לתערובת פירורית.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים לבצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לשעתיים.
מוציאים מהמקרר
מרדדים בין שני ניירות אפיה לעובי של 2.5-3 ס"מ
מכניסים למקפיא ל10 דקות
מוציאים מהמקפיא
בעזרת קורצן קורצים עיגולים בקוטר הרצוי
מסדרים על מגש 
מורחים בביצה ומפזרים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כחצי שעה או עד השחמה יפה וטובה.
אוכלים רותח.

צום קל אהובים, 
הזדמנות, יום אחד בשנה, לחשוב על דברים שלא כוללים אוכל(:

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: