אריסה תוניסאית חריפה אש

7 בדצמבר 2016

כל זיכרונות הילדות שלי מסבתא שלי קשורים באוכל.

היא לא הייתה קונה לי מתנות, ולא יושבת איתי לשיחות נפש, אבל היא הכינה לי את האוכל הכי טעים והכי מנחם שיכולתי לבקש.

אני רואה אותה יושבת במרפסת הגדולה שלה, אחר הצהריים, עם כוס תה נענע, מתרווחת בכיסא פלסטיק ומשקיפה על העולם שנקלעה אליו.

לצערי אני לא כל כך מכירה את הסיפור שלה מלפני שעלתה לארץ, רק לאחרונה התחלתי לחקור ולהתעניין בהיסטוריה של המשפחה שלי, אבל את ההיסטוריה של האוכל אני יכולה לספר.

הכל היא הייתה מכינה לבד, הייתה לה חצר ענקית והיא הייתה פורסת בדים בשמש ומייבשת עליהם גרעינים שהמליחה, פלפלים אדומים חריפים ושקיות: בכל פעם שהייתה חוזרת מהשוק, הייתה שוטפת את השקיות ותולה אותם לייבוש ברוח.

בפוסט הזה אני רוצה לדבר על האריסה שלה: אריסה אמתית, מפלפלים שייבשה בעצמה, וטחנה תחת הריחיים. אריסה עם כוסברה טרייה ותבלינים שזה עתה נטחנו.

היא חריפה מאד, האריסה שלה, וככל שהיא יותר חריפה היא יותר טעימה (כן, אפשר להכין אותה מפלפלים מתוקים, וזה יוצא טעים ביותר, אבל אחר)

תהליך הכנת האריסה הוא מאד פשוט, אבל דורש התייחסות לכל המרכיבים. חשוב חשוב לקנות את הפלפלים והתבלינים במקום שיש בו תחלופה גבוהה ושהכל נקנה טרי טרי.

 

 

מתכון לאריסה תוניסאית:

400 גרם פלפלים חריפים יבשים

4 ראשי שום קלופים

1 כפית זרעי כוסברה

1.5 צרור כוסברה טרייה

1.5 כפית פלפל שאטה גרוס

2 כפות מלח

2 כפיות כמון

4 לימונים סחוטים

קליפה מגורדת דק מלימון אחד

1/4 כוס חומץ טבעי

2 כוסות שמן

 

ראשית מנגבים את האבק מהפלפלים בעזרת נייר סופג.

מרתיחים מים ומשרים את הפלפלים במים הרותחים כחצי שעה, לריכוך. אם הפלפלים צפים אפשר לדחוף אותם פנימה עם צנצנת או קערה גדולה.

טוחנים במעבד מזון את הפלפלים עם השום ושני סוגי הכוסברה. מוסיפים את התבלינים, הלימון והחומץ וטוחנים למרקם אחיד ודק. מוסיפים את השמן פנימה לטחינה נוספת אחרונה.

מאחסנים בצנצנת מעוקרת ומכסים בשמן.

בכל פעם שמשתמשים, מכסים בשכבה של שמן, וכך זה נשמר טוב יותר לאורך זמן.

 

 

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: